C kräver svar om ryggkirurgin

skåne Styret i Region Skåne har beslutat att återta ryggkirurgin i egen regi. Det väckte protester från de anställda i Aleris i Ängelholm , som bedriver kirurgin, och oro att tillgängligheten för patienterna skulle minska.

‑ Det utlovades att de skånska patienterna inte skulle komma att drabbas av sämre tillgänglighet eftersom Styret kallt räknade med att de anställda vid Aleris skulle komma över och bli anställda av Region Skåne istället, säger Lars Göran Wiberg (C), ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden.

I somras presenterade Aleris en satsning i Ängelholm där de fortsätter bedriva ryggkirurgi men utan det avtal som man just nu har med Region Skåne.
De anställda som trivs med sin nuvarande arbetsgivare kommer också med största sannolikhet att stanna kvar där och därför blir det nu svårt för Region Skåne att rekrytera ryggkirurger till den egna verksamheten när den ska öppna, fortsätter Lars-Göran Wiberg.
– Vi kan nu se att den naivitet styret uppvisade när de valde att återta driften i egen regi riskerar att kraftigt påverka våra skånska patienters tillgång till vård.

Nu ställer han frågan till ordföranden i sjukvårdsnämnd Sund, Yvonne Augustin (S) om återtagandet av ryggkirurgin i Ängelholm går enligt planen och om hon fortfarande kan garantera att det inte kommer att påverka tillgängligheten för patienterna?
‑ Det är svårt att garantera. Jag har en dialog med förvaltningens ledning. Vi kommer att samarbeta om anställningar och med Skånes universitetssjukhus. Jag utgår från att det kommer att fungera, säger Yvonne Augustin.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×