Sven-Arne Persson, Anders Bengtsson, Lena Dahl Wahlgren och Lars-Stellan Jönsson har bestämt sig för att ta tillbaka makten vid valet 2018.

De har bestämt att politiken ska gå mot rött

Östra Göinge För en dryg vecka sedan trädde femklövern i Östra Göinge fram som en enad front. Nu kontrar Socialdemokraterna och säger att de tänker ta tillbaka makten vid nästa val.

För en dryg vecka sedan trädde femklövern i Östra Göinge fram som en enad front. Nu kontrar Socialdemokraterna och säger att de tänker ta tillbaka makten vid nästa val.

Tiden fram till nästa val krymper och nu träder Socialdemokraterna i Östra Göinge fram och berättar att de startar sitt valarbete och att nomineringar kommer att ske under hösten.
Träffar är inbokade där intresserade valarbetare är välkomna och där man tillsammans ska utforma sitt valprogram.
– Vi ska vara klara till nyår, säger Anders Bengtsson som är gruppledare.
Det finns en rad orosmoln på Östra Göingehimlen som partiet är beredda att sätta tänderna i.
– Vi är oroade över att vi har Skånes största arbetslöshet bland ungdomar, säger Anders Bengtsson. Underskottet inom hemtjänsten och att vi har lägst andel behöriga till gymnasiet är andra bekymmer.

Han menar att den lägre utbildningsnivån i kommunen inte beror på att man är dummare i Östra Göinge. I stället handlar det om traditioner som att Östra Göinge varit en typisk industrikommun.
Redan nu har Socialdemokraterna en rad mål formulerade. Man vill att alla ungdomar ska få sommarjobb, att barnomsorg ska finnas på obekväm arbetstid och att de anställda inom äldreomsorgen ska kunna få heltidstjänster samt slippa delade turer.

– Vi ska ha Sveriges bästa äldreomsorg, säger Anders Bengtsson med eftertryck.
Dessutom anser han att det i nuläget delegeras för mycket till tjänstemännen. Politiken ska helt enkelt ha mer inflytande.
– Vi är taggade att ta tillbaka makten, påpekar Anders Bengtsson. Ja, vi kommer att göra det.

För en dryg vecka sedan trädde femklövern i Östra Göinge fram som en enad front. Nu kontrar Socialdemokraterna och säger att de tänker ta tillbaka makten vid nästa val.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×