Annons

Hövdingeloppet fick beröm

Sport • Publicerad 18 september 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Starten har gått i årets Hövdingeloppet.
Foto: ANDREAS ANDERSSON
Starten har gått i årets Hövdingeloppet. Foto: ANDREAS ANDERSSON

– Det är naturligtvis kul att så många har hittat hit och att många återvänder från år till år, sa Ola Johnsson som tillsammans med Verums GoIF står för arrangemanget.

Det gick rejält undan för topplöparna i de olika klasserna på den utslagsgivande banan som båda inleddes med en lång stigning.

Annons

– Bansträckningen är utslagsgivande och kuperad, sa damvinnaren på milen Matilda Samuelsson Älmhults Sportklubb som var nöjd med loppet och tiden 40,45.

– Runt 40 minuter på milen är alltid bra, ansåg Matilda som har haft några fullmatade tävlingshelger inför det stundande Lidingöloppet.

– Som uppladdning till det fungerar detta perfekt, sa Matilda som med sig Anna Persson Team Blekinge och Stina Mattsson Älmhult Sportklubb på prispallen.

– Jag hamnade i en bra grupp med löpare den här gången vilket var positivt. Förra gången fick jag helt göra mitt egna lopp.

I herrarnas millopp var de först tre som var loss, sen blev de två efter några kilometer och till sist fick Christoffer Nilsson Freeflow se Mikael Fågelborg Björnstorp sakta men säkert få en lucka.

– Det kan lika gärna sitta i huvudet som i kroppen om man orkar gå med hela vägen eller inte, sa Christoffer som till slut fick se sig slagen med 14 sekunder när han gick i mål på 38,55.

– Det var jämnt och hårt idag. Det är alltid lite svårare när man inte kan banan helt och hållet, förklarade vinnaren Mikael Fågelborg som i och med detta lopp i princip avslutade sin tävlingssäsong.

– Ett bra arrangemang och trevlig bana. Jag hoppas återkomma nästa år igen, sa Fågelborg och fick medhåll av Christoffer samt tredjeplacerade Johan Gannby vilka gemensamt sprang byastafetten förra helgen.

Snabbast i ungdomsklasserna på den långa banan var Philip Rantzow S71 som var sjua i mål totalt respektive Tindra Dahlberg Team ElOlle.

På den kortare distansen stod Carl Bladh SK Graal i en klass för sig. Han kom i mål på tiden 18,31, drygt 1,5 minut före tvåan Tommy Karlsson Freeflow.

Annons

– Jag hade tre målsättningar med loppet idag. Att ha roligt, sätta en bra tid och att vinna min klass. Jag lyckades med alla tre så självklart är jag nöjd, sa Carl som satte upp ett bra tempo från start.

– Vädret har ju gjort att det var lite halt på något ställe men det var inga problem.

Snabbast i damklassen var Cecilia Tornerefelt Vittsjö GIK på tiden 26,10.

I pojkklassen så var det till slut endast sju sekunder mellan ettan Oskar Elmevik och tvåan Edvin Nilsson. Vinnartiden blev 22,28. Snabbast i flickklassen var Tilde Elmevik på 25,13.

Hövdingeloppet har ju blivit större för varje säsong och har nu två banor.

Finns det då läge för några förändringar eller överraskningar i samband med det kommande femårs-jubileet av Hövdingeloppet?

– I stort sätt blir det säkert samma upplägg även nästa år. Vi har ju hittat en helg som ligger bra mellan bock– och älgjakten i kalendern, sa den ständigt positive Ola Johnsson som fick mycket beröm för tävlingen av löparna på plats.

Andreas Andersson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons