Annons

Världens äldsta död

Personligt Violet Mosse-Brown på Jamaica blev 117 år gammal.
Personligt • Publicerad 18 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Världens äldsta person, Violet Mosse-Brown på Jamaica har avlidit, skrivet abc.net. Hon blev 117 år och 38 dagar gammal.

Hon föddes på Jamaica år 1900. Hon har arbetat hårt på sockerbetsfälten i sitt liv och har i intervjuer sagt att hårt arbete är det som gjort att hon levt så länge.

Annons

Hon var varmt troende och har sjungit i kyrkan och deltagit i gudstjänstlivet sedan barnsben och ända in i det sista.

På frågan om vad man ska äta och dricka för att leva länge, har Violet Mosse-Brown sagt att hon äter allt utom gris och kyckling och att hon dricker det mesta, förutom rom.

Strax innan sommaren miste hon sitt äldsta barn, sonen Harold Fairweather som blev 97 år gammal. Hon hade då fyra barn kvar i livet.

Enligt Guinness rekordbok var världens äldsta person någonsin Jeanne Louise Calment i Frankrike som blev 122 år. Den som nu är äldst i världen är japanskan Nabi Tajima, som även hon är 117 år.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons