Christer Björkman. Foto: TT

2771 låtar till melodifestivalen 2018

2 771 låtar. Så många bidrag har skickats in till melodifestivalen 2018. Det är nästan 300 fler än till Melodifestivalen 2017.

När inskicket till Melodifestivalen 2018 stängde under måndagen klockan 17.59 hade 2 771 låtar laddats upp, av dessa är 2 324 till den ordinarie tävlingen och 447 till allmänhetens tävling. Nu är det dags för juryn att börja arbeta med urvalet.
– Vi är väldigt taggade att börja jobba med urvalsprocessen och supernöjda att intresset från både allmänheten och musikbranschen är fortsatt stort, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman på svt.se.

Inom kort kommer urvalsjuryn att sätta sig ner och välja sina bidrag. Arbetet leds av juryordföranden och biträdande tävlingsproducenten Karin Gunnarsson. När juryns arbete är klart börjar sedan SVT:s arbete med att komplettera startfältet.
En artist till Melodifestivalen 2018 är redan klar. Det är Stiko Per Larsson som vann bonuspriset att tävla i Melodifestivalen i radiotävlingen P4 Nästa. Han kommer dock inte att tävla med samma låt eftersom bidragen i Melodifestivalen måste vara outgivna.

Antalet bidrag till Melodifestivalen 2018 är nästan 300 fler än förra året, då det kom in 2 478 låtar. Året innan dess kom det in 2 450 låtar.
Namnen på låtskrivare och låtar som kommit med i tävlingen kommer att meddelas av SVT senare i höst.

×