Fyra hemmasegrar i Hilding Cup

Hästveda Brottningsklubbs Hilding Cup var som vanligt först ut av ungdomstävlingarna. Det var för övrigt 25:e tävlingen för killarna medan det var 18:e gången för tjejcupen.

Arrangerande Hästveda kunde glädja sig åt hela fyra guld under helgens Hilding Cup. Två av dem kom i killarnas tävling på lördagen där 135 brottare var invägda.
Abulfazel Hashimy var överlägsen i ungdom 58 kilo. Han vann samtliga matcher på antingen fall eller teknisk överlägsenhet. För Roholla Hassan blev det en tredjeplats i juniorernas 66 kilo
Andra Hästvedaguldet kom i knatte 38 kilo genom Loi Olsson. Han gick obesegrad fram till finalen där han vann mot Mathias Rasmusson, Heros, på teknisk överlägsenhet.
Velo var som vanligt framgångsrik i de yngre klasserna. Loa Jönsson vann knattar 29 kilo efter att vunnit samtliga matcher på fall. Julius Modén kom tvåa i pojkar 35 kilo vilket även Lukas Jönsson blev i knatte 26 kilo. För Noah Söderqvist blev det en tredjeplats i pojkar 38 kilo.
Ores Purrichart Phaitangwong tog guldet i ungdom 63 kilo. Tvåa var Hästvedas Shirsha Aniri medan Mohamad Qoheyei från Trim kom trea. Albin Jönsson tog Ores andra guld under lördagen då han vann i ungdom 69 kilo. Han gick fem matcher och vann samtliga på teknisk överlägsenhet. Ores August Eriksson kom tvåa i ungdom 85 kilo.
Bjuv blev bästa klubb bland pojkarna med Hästveda på andraplatsen och Atle som trea.
I Hilding tjejcup på söndagen var det lite tunnare i klasserna då bara 85 deltagare vägdes in. I kvinnor ungdom blev det två segrar för arrangörsklubben Hästveda. Amanda Tornemark vann 56 kilo och Klara Malmqvist 80 kilo.
I flickor yngre segrade Velos Kajsa Modén i 24 kilo före Vikingfs Siri Sjöström. Velo fick även en seger i 26 kilo genom en andraplats genom Wilma Modén. Silver blev det för Vanessa Azzam i 32 kilo samt tredjeplatser genom Mira Kronholm i 29 kilo och Märtha Joelsson i 38 kilo. Viking fick sitt andra silver genom Silje Johannesson i 53 kilo,
HWT Helsingborg vann tjejernas lagtävling för Atle medan Velo blev trea och Hästveda fyra.

×