Annons

L vill bygga ut vårdcentralen

Östra Göinge • Publicerad 21 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Regionpolitikern Gilbert Tribo (L) var tillsammans med Ytte Hjert (L) på vårdcentralen i Knislinge i går för att träffa personal och diskutera primärvårdens utmaningar. Vårdcentralen i Knislinge har länge ansetts vara ett föredöme i Skåne och den har fått ta emot en rad olika utmärkelser.

Det är dock ett problem med vårdcentralen – den är för liten. Det fanns långt gångna planer på tillbyggnad, men dessa fick rött ljus för ungefär två år sedan.

Annons

Att större lokaler behövs var en av synpunkterna som framfördes till Tribo (L) under onsdagen.

–Det var galet att stoppa ombyggnationen, det behövs ju nya lokaler, säger Tribo (L).

Går det att väcka liv i planerna på ombyggnation?

– Klart att det gör. Det finns ju till och med ritningar.

I Knislinge saknas det inte läkare, men generellt i Skåne är bristen på allmänläkare ett problem, säger Tribo.

Han menar att välfungerande vårdcentraler som den i Knislinge skulle kunna fungera som utbildningscentraler med utbildningsplatser för allmänläkare.

Under besöket i Knislinge framfördes också synpunkter på att arbetsbördan ökar utan att resurser tillförs. Personalen har ingenting emot att verksamheten växer och utvecklas, men då krävs det resurser.

– Vi inom politiken ska kanske inte in och detaljstyra, istället är det viktigt med en långsiktighet ekonomiskt, säger Tribo.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons