L vill bygga ut vårdcentralen

KNISLINGE – Helt galet.
Det är Gilbert Tribos (L) kommentar till att utbyggnaden av Knislinges vårdcentral stoppades. Och han ser inga hinder för att väcka liv i utbyggnadsplanerna.
– Det är klart att det går, säger han.

Regionpolitikern Gilbert Tribo (L) var tillsammans med Ytte Hjert (L) på vårdcentralen i Knislinge i går för att träffa personal och diskutera primärvårdens utmaningar. Vårdcentralen i Knislinge har länge ansetts vara ett föredöme i Skåne och den har fått ta emot en rad olika utmärkelser.
Det är dock ett problem med vårdcentralen – den är för liten. Det fanns långt gångna planer på tillbyggnad, men dessa fick rött ljus för ungefär två år sedan.

Att större lokaler behövs var en av synpunkterna som framfördes till Tribo (L) under onsdagen.
–Det var galet att stoppa ombyggnationen, det behövs ju nya lokaler, säger Tribo (L).

Går det att väcka liv i planerna på ombyggnation?
– Klart att det gör. Det finns ju till och med ritningar.

I Knislinge saknas det inte läkare, men generellt i Skåne är bristen på allmänläkare ett problem, säger Tribo.
Han menar att välfungerande vårdcentraler som den i Knislinge skulle kunna fungera som utbildningscentraler med utbildningsplatser för allmänläkare.
Under besöket i Knislinge framfördes också synpunkter på att arbetsbördan ökar utan att resurser tillförs. Personalen har ingenting emot att verksamheten växer och utvecklas, men då krävs det resurser.
– Vi inom politiken ska kanske inte in och detaljstyra, istället är det viktigt med en långsiktighet ekonomiskt, säger Tribo.

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×