Annons

SD går med på vårdval avskaffas

Skåne Sverigedemokraterna ställer sig bakom styrets förslag att upphandla vårdvalet i multimodal smärtbehandling, MMS, i regionens regi och starta två egna mottagningar i Kryh (Kristianstad, Ystad och Hässleholm.
Publicerad 21 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På fredagen ska hälso- och sjukvårdsnämnden behandla det återremitterade ärendet.

Alliansen motsätter sig starkt att vårdvalet MMS ska handlas upp i Region Skånes regi.

Annons

Det betyder att flera privata vårdgivare kommer att bli av med sina avtal och att några större upphandlade företag tar över, enligt LOU, lagen om offentlig upphandling, som ersätter LOV, lagen om valfrihetssystem.

– Vi yrkar bifall till styrets förslag. Vi är kritiska det här vårdvalet, eftersom det geografiskt inte klarar av att ge en likvärdig vård i hela Skåne, säger Åsa Erlandsson, ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Alliansen hade hoppats att SD skulle säga nej till förslaget. men nu blir det med största sannolikhet inte så.

Det totala anslaget till MMS blir 50 miljoner kronor varav tio miljoner avsätts till två mottagningar i Kryh, som regionen ska driva själva.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons