Annons

Vill ge ryttarförening bidrag

Hässleholm Fritidsnämnden vill ge ett bidrag på 319 509 kronor till Sösdala Ryttarförening för spill- och vattenanslutning till sin anläggning i Sösdala.
Hässleholm • Publicerad 21 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Fritidsnämnden vill ge ett bidrag på 319 509 kronor till Sösdala Ryttarförening för spill- och vattenanslutning till sin anläggning i Sösdala.

Nämnden konstaterar att kommunen i tidigare ärenden, där kommunen upplåtit mark till föreningslokaler, har kostnaden för anslutning till kommunens VA-system bekostats av kommunen. Nu vill fritidsnämnden att kommunstyrelsen beviljar detta bidrag.

Sösdala Ryttarförening anlade 2006 ett ridhus vid infarten till Sösdala. Nu är målet att bygga en samlingssal och handikappanpassa lokalerna. Föreningen vill också bygga en handikappramp och trapphiss. Totalt kostar investeringarna drygt en miljon kronor, varav VA-anslutningen det begärda bidraget,

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons