Ingvar ”Mecki” Månsson blev 77 år gammal. Foto: Privat

Älskade att ströva i skog och mark

Förre postiljonen Ingvar Månsson, Tomelilla, har avlidit i en ålder av 77 år. Hans närmaste är systern Gertrud Thrum, Uppsala.
Han var född på gården Forsadal i Skåne-Tranås och kom till Tomelilla 1947. Ingvar fick där nära till idrottsplatsen, visade tidigt framfötterna och kom att bli en av Tomelilla IF:s bästa fotbollsspelare genom tiderna. Åren 1956 till 1964 gjorde ”Mecki” 245 A-matcher och 29 mål för Österlens änglar. Han nödgades dock lägga skorna på hyllan i unga år på grund av dåliga höftleder och tog under div 2-året 1962 del i blott ett tiotal seriematcher. Han agerade i försvarets mitt, men vid hörnsparkar avancerade han gärna och skallade in många mål.
Vid bordtennisbordet företrädde han Tomelilla AIS och spelade med bland andra Curt Holm och Kjell Quist. Vid något tillfälle blev han österlenmästare. Handboll utövades i flera Ystadsklubbar, bland andra YIF:s B-lag.
Han jobbade vid postverket och gjorde sista arbetsdagen i december 2004. De sista åren var han lantbrevbärare i och kring Brösarps tätort.
Biologi var ett stort intresse och Ingvars rörliga intellekt kom väl till pass vid ideellt arbete i Skånes mykologiska förening, Puggehatten, där han blev en auktoritet. Inte minst efter pensionsavgången gavs tid för honom att dagligdags ströva i skog och mark med svampinventering för ögonen.
Jag umgicks mycket med Mecki genom åren och fann i honom en trogen kamrat; snäll, lågmäld och eftertänksam som få andra.

×