Annons

Kommunen skalade häck utan förvarning

Osby Det är inte bara vass som röjts i sjöar under fåglarnas häckningstid som upprört kommuninvånare. Häromdagen när ett par, boende inte långt från Osbysjön, kom hem på eftermiddagen var anställda vid parkförvaltningen i full färd med att kapa delar av deras tujahäck.
Osby • Publicerad 22 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Kommunen har skövlat i en privat häck i Osby utan dialog med ägarna.
Kommunen har skövlat i en privat häck i Osby utan dialog med ägarna.

– De kunde väl i alla fall ha pratat med oss, konstaterar paret som bor i en villa på Smultronvägen strax intill Osbysjöns östra sida.

Annons

Det visade sig vara parkarbetare som fått i uppdrag att kapa grenar som man menade ”skymde sikten mot sjön för grannar” alternativt var i vägen vid gräsklippning av allmänningen.

Vad som nu händer med tujorna är oklart. Enligt ett råd som ges i tidningen Allt om Trädgård ska exempelvis tujor aldrig beskäras hårt. Det blir då stora bruna partier som aldrig fylls med grönska igen.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons