L: De låter kostnaderna skena

skåne ‑ Det rödgröna styret har tillåtit Region Skånes kostnader att skena iväg och nu vill man åtgärda det genom höjd skatt.

Gilbert Tribo, liberal gruppledare i Region Skåne anser inte att regionens stora underskott löses genom höjd skatt.
‑ Det rödgröna styret har tillåtit Region Skånes kostnader att skena iväg och nu vill man åtgärda det genom höjd skatt. Trots att Region Skåne precis har fått ett rekordstort tillskott från staten på mer en miljard konor till vården för nästa år, säger han.
Han efterlyser istället en översyn av organisationen och breda, långsiktiga lösningar.

I nästa års budget ingår en satsning på primärvården med 100 miljoner kronor. Liberalerna välkomnar att de rödgröna väljer att stärka primärvården genom att lägga fler resurser på att utöka antalet allmänläkare genom bland annat utbildningsbidrag för specialistutbildning och förutsättningar för fler dubbelspecialiseringar, men menar att satsningen inte möter behovet.
– Av de rödgrönas fagra löften bidde det en tummetott. Visst är det jättepositivt att de nu äntligen anammar våra tidigare förslag med att se till att vårdcentralerna tillförs fler allmänläkare. Men 100 miljoner räcker inte långt. Våra beräkningar visar att detta endast återställer de nedskärningar som de har gjort tidigare under mandatperioden, säger Gilbert Tribo.

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×