Annons

Ny förskola kan ersätta befintliga

HÄSSLEHOLM Det finns behov både av fler förskoleplatser och av en mer modern förskola på Väster, berättar barn- och utbildningsnämndens biträdande förvaltningschef Rolf Bengtsson.
Hässleholm • Publicerad 22 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt lokalbehovsredovisningen skulle flera förskolor i västra Hässleholms tätort behöva effektiviseras. I dag finns det flera mindre förskoleenheter i området som kommunen eventuellt vill slå ihop och dessutom behövs fler platser rent generellt i takt med att barnen blir fler.

– Det finns ett antal förskolor på Väster i lokaler som inte är särskilt väl lämpade för ändamålet och som skulle bli bättre att samla, säger Rolf Bengtsson och nämner ett par exempel:

Annons

– Villaförskolan Gäddan till exempel, där har man en avdelning i en villa. Sedan har vi ett par avdelningar i samma byggnad som Internationella engelska skolan, i sutterängdelen.

– Den lokalen är ingen bra lösning. Vi har också ett par avdelningar på nya Väster F-6 men med tanke på skolans behov vore det bra om den förskolan kunde få andra lokaler. säger förvaltningschef Rolf Bengtsson.

Han konstaterar att barn- och utbildningsförvaltningen uttryckt önskemål om en ny modern förskola i området och att tekniska nämnden nu arbetar med placeringen.

– Men det är inte så gott om tomter i västra Hässleholm.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons