Röke IF:s nyförvärv: Andreas Johansson, Pontus Hellsing, Jimmy Malmgren, Jimmie Nordström och Hannes Karlsson Lundholm. Foto: Jan Rydén

Sämre lag på pappret: ”Göra det tillsammans”

Röke Innebandyklubb har inför den här säsongen tappat profiler som Joakim Larsson, Jacob Eliasson, Linus Rydhög och Jimmy Lagerkvist. Tränaren Henrik Ehnberg menar att klubben ska ersätta de individuella förlusterna med sammanhållning.
– Pappermässigt är vi sämre så vi kommer att lägga mer fokus på laget.

Henrik Ehnberg och många av hans spelare var oerhört besvikna efter förlusten i våras i den allsvenska kvalfinalen mot Åstorp/Kvidinge.
– Det tog sin tid att smälta då det sög att vi missade chansen gå upp. Men nu är suget tillbaka och det är roligt med innebandy igen, säger Röketränaren.
En av konsekvenserna av det missade kvalet blev att nio spelare från fjolårets lag valde att lämna. Och det är inte vilka namn som helst utan Rökeikoner som Joakim Larsson, Jacob Eliasson, Jesper Persson, Nicklas Rask, Linus Rydhög och Jimmy Lagerkvist. Borta är också Oskar Widmark och Tobias Melkersson som lämnar efter bara en säsong.

– Det är bara att erkänna att vi tappat många namnkunniga spelare. Vi ska göra det tillsammans i år och inte individualistiskt, säger Ehnberg som dock har ett helt koppel rutinerade spelare kvar i truppen.
Viktor Svendsen, Daniel Rydhög, Edvin Andersson, Niklas Larsson, Filip Påhlsson, Alexander Ehnberg, Victor Ohlsson och Zoltan Veszpremi kommer säkert att bidrag med mycket även denna säsong.
Röke har har under sommaren fått in centern Pontus Hellsing och backen Andreas Johansson från Lindesberg. Värvningar som Rickard Träff ligger bakom.

Han är från Lindesberg och kände till dem. Hellsing imponerade då han våras spelade en träningsmatch för Röke mot det danska landslaget, berättar Ehnberg.
– Sedan valde Andreas att hänga på Pontus. Tror att bägge spelarna kommer att bidra med mycket den här säsongen.
Rutinerade Jimmy Malmgren har varit i Röke tidigare. Den 37-årige forwarden var senaste säsongen tränare i Bromölla men väljer nu att bara vara spelare.
– Han har sett vass ut på försäsongen då han gjort massor av mål. Han har fina ledaregenskaper och kan pusha på de andra, menar Röketränaren.
Jimmie Nordström och Hannes Karlsson är två unga spelare som ska försöka slå sig in i A-laget. Röke premiärspelar på söndag borta mot Munka Ljungby. Det blir första matchen för Röke på en månad. De har inte spelat match sedan den egna träningsturneringen i slutet av augusti.

– Det blev en liten miss i vår försäsongsplanering då vi trodde att premiären var en vecka tidigare. I stället hade vi under den senaste helgen en heldag där vi tillsammans åt mat och hade olika tävlingar på kvällen.

Blir ni ett topplag även i år?
– Jag tror det kommer bli en mycket jämn serie där även vi ska kunna vara med och konkurrera om kvalplatserna.

Har du någon seriefavorit?
– Våra premiärmotståndare Munka Ljungby ser giftiga ut då de värvat in några namnkunniga spelare från SSL-laget Helsingborg. Men det finns många andra bra lag som Växjö U (hette Vöikers i fjor), Lund, Lagan och Olofström.

×