Annons

”Ska verkligen jag vara med i tv?”

Osby • Publicerad 23 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Veronika Dahl är med och tävlar om vem som bakar bäst i hela Sverige. Programmet har spelats in på Taxinge slott, som kallas för kakslottet, strax väster om Södertälje. FOTO: TV 4
Veronika Dahl är med och tävlar om vem som bakar bäst i hela Sverige. Programmet har spelats in på Taxinge slott, som kallas för kakslottet, strax väster om Södertälje. FOTO: TV 4

Till vardags arbetar Veronika som lärare på Haganässkolan i Älmhult i ämnena matte och fysik.

Att baka är hennes stora hobby och Veronika Dahl har visat många prov på att hon är proffsig på hantverket, inte minst för Hallarydsborna. Hon har tidigare försökt att komma med i programmet.

Annons

Den här gången gick det bra och serien på 12 avsnitt inleds nu på tisdag den 26 september klockan 20.00 i TV 4.

– Det är en häftig upplevelse, säger Veronika. Det var jättestressat och jättepressat och att baka på tid är inte min styrka.

Men att baka har hon träning på ända sedan 13-års åldern då hon flyttade till Sverige från Tyskland.

Hon bakar varje dag allt mellan bröd till praliner och hemma i Burhult är det inga prydnadssaker på hyllorna utan vackra bakfat i färger och former.

Veronika Dahl är imponerad över programledaren Tilde de Paula Eby.

– Hon är ännu trevligare bakom kameran än framför, säger hon, ödmjuk, omtänksam och proffsig.

De andra tretton deltagarna har blivit vänner för livet.

– Det känns lite fjantigt att säga så, men jag tar verkligen med mig jättefina vänner från inspelningstiden. Vi får inspiration från varandra och många av oss hörs av varje dag.

Veronika Dahl är också imponerad av juryn. Men hon tycker att de fikade för lite.

– Vi hann aldrig smaka på varandras bakverk, säger hon, jag har aldrig fikat så lite som när vi spelade in programmet.

För den som vill pröva på Veronika Dahls bakkonst finns det tillfälle i hennes gårdsbutik i Hultet, Göteryd. Den första oktober är nästa gång hon har öppet där.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons