Annons

Hoppas på mycket debatt under partistämman

Nyheter Fyra stora breda reformprogram läggs fram för diskussion, debatt och beslut på kommande partistämma i Malmö i veckan.
Publicerad 24 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Fyra stora breda reformprogram läggs fram för diskussion, debatt och beslut på kommande partistämma i Malmö i veckan.

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/09/24/loof-alliansen-maste-ta-sig-i-kragen/" one_line="true"]

Ett program kring att stoppa klyvningen av Sverige, hur det ska bli fler jobb och företag och en starkare svensk konkurrenskraft.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/09/24/starka-skaneband-men-kritisk-mot-malmostyre/" one_line="true"]

– I de här programmen, tillsammans med de 600 motioner som vi har fått in och besvarat var och en för sig, så finns det ju olika åsikter. Så jag hoppas på bra debatt, säger Lööf.

Inga principiellt viktiga stridsfrågor verkar kunna segla upp på stämman med andra ord?

– Jag vet att ungdomsförbudet och Centerstudenterna kommer att driva på för ännu lägre skatter och minskade och färre regler inom arbetsmarknaden. Jag vet att vi kommer att få en debatt om Systembolagets roll och hur landsbygden verkligen kan få tillgänglighet till Systembolaget. Även en debatt om hur vi kan säkra nära och tillgänglig vård i hela landet, så det finns inte brist på debatter inte! Men riktningen framåt är väldigt tydlig och kommer att ligga fast.

Annons

Annie Lööf firar sex år som partiledare några dagar före stämman och det faktum att hon, till skillnad från sina allianskollegor, inte varit ifrågasatt inom partiet alls, har betytt mycket, menar hon.

Lars SjögrenSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons