Annons

Resa som gav många insikter

Hässleholm Elever från Internationella programmet gjorde intryck i Liverpool
Hässleholm • Publicerad 25 september 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Eleverna Erik Hansson, Oliver Åberg, Lova Bengtsson, Per-Emil Hansson och Fredrik Karlsson, lärare, är mycket nöjda med laginsatsen som Sveriges representant på Europeiska ungdomsparlamentet i Liverpool.  Foto: Eva Frid
Eleverna Erik Hansson, Oliver Åberg, Lova Bengtsson, Per-Emil Hansson och Fredrik Karlsson, lärare, är mycket nöjda med laginsatsen som Sveriges representant på Europeiska ungdomsparlamentet i Liverpool. Foto: Eva Frid

Roligt, intressant, engelskan har utvecklats, de har blivit bättre på att debattera och det politiska engagemanget har fått sig en skjuts.

Annons

– Mina lärarkollegor från England var imponerade över deras engelska, deras allmänbildning och engagemang, att de vågade ställa sig upp och hålla ett bra muntligt anförande på ett annat språk.

Idén är att europeiska ungdomar ska kunna mötas och diskutera aktuella frågor i dagens och om morgondagens Europa,

– Min identitet som europeisk medborgare har växt, konstaterar Erik.

Annons

– På vissa punkter var det stora kontraster, tycker Per-Emil.

Medverkan i det Europeiska ungdomsparlamentet har alltså varit mycket givande med resan till Liverpool som grädde på moset.

evafri
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons