Många jaktbrott i Hässleholm

Hässleholm

Hässleholm toppar ligan över antalet anmälda jaktbrott 2016 efter Kristianstads kommun på första plats i Skåne.
I Hässleholms kommun anmäldes 39 jaktbrott och i Kristianstads kommun 41.
Kommunerna är stora till ytan och har mycket skog. Men att det skulle vara betydligt fler jaktbrott i de nordskånska kommunerna på grund av mer skog än i de södra kommunerna med mindre vegetation hänger inte riktigt ihop. I Östra Göinge anmäldes tolv jaktbrott och i Osby 22. I Perstorp anmäldes bara sex jaktbrott och i Ängelholm 22 och Helsingborg 30. Lund och Malmö hade 18 respektive 20 anmälningar. I Svedala, med stora slätter är antalet 21. Ystad 20 och Örkelljunga 12.
Norrlandslänen har minst antal anmälda jaktbrott i landet. I många kommuner finns inga anmälningar alls, som i Luleå, Älvsbyn och Övertorneå. Flest jaktbrott i Sverige hade Gotland med 71 stycken.
Drygt 3 700 jaktbrott anmäldes i Sverige 2016, en ökning med nästan 50 procent jämfört med föregående år.
– Det är väldigt viktigt att skilja på anmälda jaktbrott och faktiska jaktbrott. När ett dött rovdjur hittas, upprättas en anmälan om misstänkt jaktbrott för att utreda dödsorsaken, säger Magnus Rydholm på Svenska Jägareförbundet.

×