Arkivbild.

Spelarbrist i Hurricanes – seniorlaget läggs ner

För lite folk på olika positioner i klubben gör att Hässleholm Hurricanes inte har något seniorlag nästa år.
– Det är spelarbrist och för få personer i organisationen, säger Lucas Griph.

Den ekonomiska verkligheten gör sig påmind för den amerikanska fotbollsklubben i Hässleholm.
– Då vi inte tillräckligt med spelare för tillfället vågar vi inte anmäla något lag till seriespel på grund av kostnadsskäl.

Om vi ska vara med måste vi betala in 32 000 kronor i november och skulle det visa sig att vi inte kan komma till spel i vår får vi punga ut med samma summa igen vilket gör 64 000, säger Lucas Griph.

– Det kostar alldeles för mycket för att vara med i seriespelet. Ska vi sedan också ha en importerad coach som vi haft vissa år kommer det till en kostnad på 100 000 kronor. Sjukt mycket pengar för en klubb som vi.
Han hoppas dock att det ska bli en ändring snabbt.
– Förhoppningsvis så ska ett förbundsmöte besluta att det blir billigare att spela i elitserierna. Vi vill ju inte lägga ner klubben på grund av att det är för dyrt att hålla på.

Hurricanes mål nästa år är att hitta nya spelare som aldrig hållit på med sporten.
– Vi vill få in fler nybörjare så vi kan ta fram fler spelare på hemmaplan. Så snabbt som möjligt siktar vi på att ha ett U17-lag i seriespel, säger Lucas Griph.

Ett sätt att få fler att börja med amerikansk fotboll är den nya varianten ”easy football”. Som spelas med sju spelare i varje lag och där planen är mindre.
– Det kan vara ett sätt för att nå ut till fler. Förra helgen var det en turnering i Staffanstorp medan det nästa helg spelas i Halmstad. Dit kommer vi att skicka ett lag, berättar Lucas Griph.
– En av fördelarna med upplägget är att det går att spela färdigt turneringen på bara en dag.

×