Strafförlust för Tyringe i Halmstad

Tyringe tog sin andra poäng i höst då de föll borta mot Halmstad efter straffar. En liten revansch efter storförlusten i söndags hemma mot Tranås.
– Det var ett steg framåt spelmässigt, säger Tyringes assisterande tränare André Reimer.

Tyringe kom till spel i Halmstad Arena med Charlie Fredriksson i målet. Han gjorde det riktigt bra då han med några fantastiska räddningar i mittenperioden höll Tyringe kvar i matchen.
Tyringe fick en drömstart på matchen då de gjorde 1–0 redan efter 2,16 genom Viktor Bemström som för övrigt var sist in i truppen. Anton Malmberg och Belmin Mesanovic fick assistpoäng.

Några minuter senare fick Tyringe spela med två man mindre. Först blev Albin Lindqvist utvisad och åtta sekunder senare var det Mattias Erikssons tur att ta plats på botbänken. Men unga Tyringe försvarade sig väl och redde ut stormen.
– Tyckte vi gjorde en okej första period, säger Reimer.
Den andra perioden började precis som den första med mål. Men denna gång var det Halmstads tur då Jonas Blidby kunde kvittera till 1–1. Sedan hade bägge lagen vars två lägen att spela power play men utan någon utdelning i målprotokollet.
– Den andra perioden var ryckig på grund av många utvisningar. Vilket gör att vi aldrig får något momentum i spelet, menar Reimer.

Bara åtta sekunder av den tredje perioden hann gå innan Tyringe återtog ledningen genom Johan Lindholm som assisterades av Marcus Björk, Men det hann endast gå tre minuter innan Jesper Johansson kvitterade och ytterligare fyra innan Halmstad tog ledningen med 3–2 genom Martin Pärna.
Tyringe fick halvminuten senare chansen att spela med en man mer då en Halmstadsspelare blev utvisad. Göingelaget tog väl vara på tillfället och kunde kvittera till 3–3 genom Oliver Henriksson. Thage Pettersson och Måns Carlsson fick var sin assistpoäng.

– Vi lyckades få ett tidigt mål men blev sedan lite passiva då Halmstad vände. Starkt gjort ändå att få till en kvittering, säger André Reimer.
Då det inte föll något mål på övertid fick straffar tillgripas. Martin Pärna var den ende som satta sin vilket betydde att Halmstad kunde norpa till sig extrapoängen
– Vi hade några chanser till ett segermål i overtime. Lyckades döda en och en halv minut i slutet då Halmstad hade ett power play. Grabbarna krigade till sig en poäng, säger Reimer som tillägger.
– Vill även ge ett beröm till Blue Foxes som höll ett bra tryck i Halmstad Arena. De stöttade oss på ett fantastiskt under hela matchen.

×