David Batra kommer till sex skånska städer med sin nya föreställning. Foto: Robert Eldrim

David Batra trivs med skånsk publik

Det var många som undrade vad som skulle hända med David Batras kommande föreställning ”Elefanten i rummet” när Anna Kinberg Batra avgick. Redan samma kväll gick David Batra själv ut och sa att föreställningen blir av. För tidningen berättar han att han nu tror att föreställningen, som gästar sex skånska städer, kommer att bli ännu bättre.

David Batra i Skåne:
Följande datum kommer Elefanten i rummet till Skåne:
5 oktober – Stadsteatern i Ystad
6 oktober – Kulturhuset Hässleholm
30/11-3/12 – Stadsteatern Lund
2/2 – 4/2 – Stadsteatern i Lund
17/2 – Arenan Kristianstad
21/4 – Arenan Helsingborg
28/4 – Malmö Live

Det var under hösten 2014 som idén om Elefanten i rummet föddes. David Batra skulle uppträda tillsammans med Robin Paulsson på Lunds stadsteater.
– Jag hade egentligen inga skämt om Anna, men det var då som det var så mycket prat om allt, och Robin nämnde bara ”du måste snacka om elefanten i rummet”. Och på den vägen blev det, säger David Batra.
Sist komikern turnerade själv med en show var för sex år sedan med ”Det här var ju tråkigt”.
Den nya föreställningen Elefanten i rummet – han som är gift med henne, handlar om det absurda livet tillsammans med en av landets toppolitiker.
I slutet av augusti lämnade David Batras fru Anna Kinberg Batra sin post som moderaternas partiledare, och David Batra meddelade snabbt att showen blir av som planerat.

Har elefanten i rummet blivit större eller mindre efter att Anna avgick?
– Större verkar det som. Det finns fler saker att prata om och det känns som att folk är mer intresserade av elefanten nu, säger David Batra och berättar att det aldrig funnits någon tvekan om att genomföra turnén och att det känns mer angeläget efter allt som hänt.

Hur mycket har du behövt omarbeta manus?
– Som stå uppkomiker ändrar man manus hela tiden. Så nu har jag mer hittat nya saker. I och med avgången kan jag skämta om det.

Blir föreställningen bättre eller sämre?
– Jag tror den har blivit bättre och mer intressant, säger han.
Samma dag som AKB avgick passade David familjens hundvalp som dagen till ära klämt i sig en hel rulle med mentosgodisar.
– Så jag stod och torkade mintdiarré medan mobilen plingade hela tiden, berättar han.

Livets ytterligheter va?
– Haha, ja, verkligen, säger han med ett skratt.
Efter AKB:s avgång har intresset för showen ökat, många av föreställningarna är redan slutsålda, och han har utökat antalet spelställen – några av dem till större arenor. En av dem är Globen i Stockholm, och showen kommer att bli den första svenska stand-upen att inta arenan.
– Jag har varit där och sett Jerry Seinfeld, nu är det dags för mig, säger komikern, med en fast tro på att han kommer att dra mer folk.
– Sen är det ju så att publiken är bäst i Skåne. Det handlar ju lite om att jag är född och uppvuxen i Skåne, och kan dra vissa referenser och skämt som folk här nere förstår som folk i Stockholm inte skulle fatta alls.
Showen kommer till sex skånska städer. Utöver Hässleholm, Lund och Ystad kommer nu även Kristianstad, Helsingborg och Malmö kunna ta del av David Batra efter att man utökat antalet föreställningar i Skåne.
– Mina förhoppningar är att folk ska ha det väldigt kul. Sen är det alltid en bonus om man får folk att börja fundera lite, men mest vill jag att de ska ha kul, säger komikern som i vår återigen kan ses som en av jurymedlemmarna i tv-programmet Talang på TV4.

David Batra i Skåne:
Följande datum kommer Elefanten i rummet till Skåne:
5 oktober – Stadsteatern i Ystad
6 oktober – Kulturhuset Hässleholm
30/11-3/12 – Stadsteatern Lund
2/2 – 4/2 – Stadsteatern i Lund
17/2 – Arenan Kristianstad
21/4 – Arenan Helsingborg
28/4 – Malmö Live

×