Foto: TT-bild

Hugh Hefner död

Los Angeles Playboygrundaren Hugh Hefner är död, skriver Aftonbladet. Han somnade in under onsdagskvällen 91 år gammal.

Hugh Hefner föddes i Chicago den 9 april 1926 och växte upp i ett strikt metodisthem. Han inledde sin yrkesmässiga karriär som copywriter innan han satsade på tidningsvärlden.

1953 trycktes det första numret av Playboy Magazine, som bland annat innehöll nakenbilder på ikonen Marilyn Monroe. Under åren har stjärnor som Kim Basinger, Pamela Andersson, Naomi Campbell och Cindy Crawford synts i tidningen.

Playboy köpte 1971 byggnaden som skulle få namnet Playboy mansion. Sedan dess har där arrangerats åtskilliga fester med lättklädda modeller från Hefners tidskrift. Egendomen såldes förra året till grannen och miljardären Daren Metropoulos. Playboygrundaren har dock bott kvar trots försäljningen.

På senare tid har Hugh Hefner inte närvarat vid offentliga tillställningar. Under ondagskvällen dog han av naturliga orsaker omgiven av sin familj på Playboy mansion i Los Angeles. Hugh Hefner blev 91 år gammal.

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×