Alexander Nilsson i IFK Hässleholms tröja. Foto: Stefan Sandström
Alexander Nilsson gästade Helsingborgs IF:s träning där han tränade tillsammans med Pär Hansson och Matt Pyzdrowski. Foto: Lennart Månsson

IFK-talangen tar ny sats – i HIF

Han jagar nytt division två-kontrakt med IFK Hässleholm.
Men på onsdagsmorgonen stack Alexander Nilsson emellan och provtränade med Superettanklubben Helsingborgs IF på Olympia.

– Det gick jättebra. Både huvudtränaren (Per-Ola Ljung), målvaktstränaren (Daniel Andersson) och Pär Hansson berömde mig mycket och sa att de såg fram emot att jag skulle komma och träna igen, säger IFK-målvakten.

Skillnaden jämfört med IFK:s träningar?
– Helt klart högre tempo i både passningar och avslut. Men skillnaden var ändå inte enorm.

Träningen gav Nilsson en boost.
– Klart att det är jätteroligt. Det är ju det man strävar efter, att komma så högt upp som möjligt och jag kände att det inte är långt ifrån att jag kan vara där.
Just nu är det fokus på IFK Hässleholm. Alexander Nilsson har precis skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2020.
– Jag känner mig hemma i klubben. Jag behöver speltid för att få mer utveckling och därför känns det skönt att stanna, säger 20-åringen som har två hackiga säsonger bakom sig.
– Det har varit svajigt. Jag har känt lite upp och ner med fotbollen och tappat sugen när jag har varit skadad. Då har det varit tillbaka på ruta ett. Men nu lägger jag det bakom mig och satsar till hundra procent de tre kommande säsongerna.

Alexander Nilsson tvivlar inte en sekund på att IFK Hässleholm kommer att klara sig kvar i division två.
– Jag är jättesäker! Hela hösten har varit i stort sett felfri, vi har bara förlorat mot de tre topplagen. Nu tar vi nio poäng på de tre matcherna som är kvar, försäkrar Nilsson.

Och om IFK trillar ner i trean, är du kvar då?
– Ja, det är jag. Jag har faktiskt inte tänkt tanken att vi ska ramla ner men skulle det bli så finns bara en väg – tillbaka upp igen.
IFK Hässleholms vice ordförande Henrik Jönsson är nöjd med påskriften:
– Vi har hela tiden sett vilken stor talang Alex är. Sedan har det inte blivit varken som Alex eller vi hade tänkt, säger Jönsson.
– Vi är väldigt glada att han väljer att skriva nytt treårskontrakt med oss och från IFK:s sida är detta ett sätt att visa Alex hur mycket vi tror på honom.

×