Annons

Överklagar grovt rattfylleri

OSBY Den man i 50-årsåldern som i början av september dömdes till ett år och åtta månaders fängelse för grovt vapenbrott och grovt rattfylleri har till hovrätten överklagat den del av domen som gäller grovt rattfylleri.
Osby • Publicerad 28 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Den man i 50-årsåldern som i början av september dömdes till ett år och åtta månaders fängelse för grovt vapenbrott och grovt rattfylleri har till hovrätten överklagat den del av domen som gäller grovt rattfylleri.

I överklagan skriver mannens försvarare Niklas Mandelholm att mannen gör gällande att den bevisning som åklagaren lagt fram när det gäller det grova rattfylleriet inte är tillräcklig för en fällande dom mot hans nekande. Under rättegången förklarade mannen med att det var en annan man som körde bilen som på E22:an höll en hastighet av cirka 200 km/h innan den voltade.

Nu vill mannen att åtalet om grovt rattfylleri ogillas och att tingsrättens dom ändras. Under alla omständigheter yrkas strafflindring skriver försvararen Niklas Mandelholm.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons