Det var trångt mellan utställarna i kulturhusets foajé och Röda salongens parkett var nästan fylld, när News 55 ordnade sin seniormässa. Arja Saijonmaa lämnade dock återbud – och ersattes av Bodil Jönsson.Foto: Kristina Höjendal
Kerstin Hedin, Sösdala, lyssnade på SPF-kören och lärde sig om betaltjänster.
Seniormässa i Hässleholms kulturhus, News 55. Bodil Jönsson talar.
Seniormässa i Hässleholms kulturhus, News 55. Bodil Jönsson talar.
Ingrid Brunstedt hade rest ända från Svalöv.
Seniormässa i Hässleholms kulturhus, News 55.
I pausen besökte många utställarna.

Stort intresse för seniormässan

HÄSSLEHOLM Bussreseförsäljare. Miljonlotteriet. Hörselspecialister. Prostataförbundet. Begravningsbyrån.
Det var en del av utställarna på årets seniormässa – där även Bodil Jönsson var en självklar del.

– Här har varit jättemycket folk och många som varit intresserade, konstaterade Margareta Gustafsson från Brottsofferjouren i Hässleholm.
Ingrid Brunstedt från Svalöv smakade på en pralin från Apoteket och begrundade de gångna föredragen. Ett av dem om framtidens betaltjänster – ett annat om framtidens boenden för äldre.
Sist var det dags för populära Bodil Jönsson, författare till succéboken Tio tankar om tid, som jämförde sitt liv med moderns.
– Jag funderade på, om det var så här det kändes för min mamma att bli gammal. Vi hade ju inte vett att fråga våra föräldrar hur det var. Och hade vi gjort det så hade vi inte förstått svaret, säger hon varpå många i publiken nickade instämmande.
Men allt var inte bättre förr – i alla fall inte att bli gammal. Bodil Jönsson hade tagit reda på hur många grå-starr-operationer som görs nu för tiden.
– 100 000 operationer varje år. Tänk på vad den siffran säger om hur dåligt våra föregångare såg när de blev gamla, säger hon.
– De fick höra att det var så det var att bli gammal. Det svaret kommer ingen av er att nöja er med.
– Bodil är tidlös, konstaterade Arne Gustavsson nöjt.

×