Straffdrama på Österås

Sport Det bjöds på straffdramatik i kubik när IFK Hässleholm tog emot Räppe på Österås.
Sport • Publicerad 30 september 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Alexander Nilsson räddar straffen med foten och säkrar därmed en blytung trepoängare till IFK Hässleholm i bottenstriden. Foto: Stefan Sandström

I 85:e minuten satte Karim Al-Asi 3–2 från straffpunkten och bullbordade vändningen från 0–2.

I 89:e minuten räddade Alexander Nilsson en Räppestraff – och säkrade trepoängaren som tog IFK ett älgakliv mot nytt kontrakt.

– Vi behövde verkligen detta! säger IFK-målvakten Alexander Nilsson.

– Det var skönt att det var i vår favör den här gången, säger Karim Al-Asi.

Efter en mållös första halvlek tog Växjölaget ledningen med både 0–1 och 0–2 i den andra halvleken. Mike Andrew reducerade i 65:e minuten och i 66:e minuten fick Gustaf Lindroth på ett distansskott (med högern!) som hittade in vid stolproten.

Med två omgångar kvar har IFK Hässleholm fyra poäng ner till Vimmerby under strecket – och fyra lag bakom sig i tabellen.