Annons

Vittsjö starkast i Skånederbyt

FOTBOLL Linda Sällström visade vägen mot LB07.
Sport • Publicerad 30 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– En oerhört viktig seger. Det är ett tajt race och vi behöver alla poäng vi kan få, myste tränare Thomas Mårtensson efter lördagens jämna drabbning på Limhamns IP.

– Och det var bra för självförtroendet.

Annons

Hans Vittsjö kom nämligen till spel med fyra segerlösa matcher i rad, tre oavgjorda och 0-1-förlust senast borta mot serieledande Linköping.

Därför handlade det om ett trendbrott.

Första halvlek var tillknäppt och bjöd inte på något i chansväg, men i andra blev det betydligt bättre fart.

Ngozi Okobi drogs omkull och i minut 49 satte Linda Sällström 1-0 på straff.

Fyra minuter senare trodde hemmapubliken att Evelina Parikka kvitterat. Men efter att domaren Laura Rapp snackat med sina assisterande dömdes målet bort för offside.

I stället gjorde Vittsjö 2–0. Amanda Persson slog en hörna fram till Osinachi Marvis Ohale som nickade in bollen i 60:e minuten.

– Det avgörs ofta på fasta när lagen tar ut varandra och så blev fallet även i dag, konstaterade Mårtensson som kunde känna sig riktigt tillfreds med de avslutande 45 minuterna.

– Vi gjorde en mycket bättre andra halvlek där vi hade en helt annan inställning. Spelade snabbare, kom runt på kanterna och lyckades skapa några chanser.

– Plus att vi återigen hade ett gediget försvarsspel. Det är bara Rosengård (två) och Linköping (ett) som gjort mål på oss, annars har vi hållit nollan ett bra tag.

Samtidigt passade Thomas Mårtensson på att berömma nykomlingen LB07.

Annons

– Jag tycker att Limhamn förtjänar att ligga i mitten. Ett lag som är skickligt på många sätt och framför allt har bra passningsspel.

Vittsjös finska innermittfältare Emmi Alanen kunde heller inte vara annat än nöjd.

– Finns ingen anledning att klaga. Vi spelade upp oss i andra och efter två tidiga mål kunde vi slappna av och fokusera på försvarsspelet.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons