Två snabba mål gav Osbyvinst

Osby IK fick en bra start på årets seriespel. Nere i Lund blev det seger med 4–2 efter att OIK höjt tempot och intensiteten i den tredje perioden.

– Från det att pucken släpptes i den tredje perioden var det vår match, förklarade Ola Higgins som fick se sitt lag spela av tillställningen på slutet trots en hel del utvisningar.

Det började långt ifrån friktionsfritt för Osby. Det slogs bort en hel del puckar och efter 15,39 kunde Victor Riesbeck göra 1-0 till hemmalaget Lund. OIK lyckades dock replikera i slutet och säsongens första målskytt blev Jesse Jormanainen, framspelade av Lars Foder och Oliver Nilsson.

Trots att Osby inte fick spelet att stämma fullt ut så kunde laget ta ledningen efter halva matchen. Målskytt var Lukas Björnsson. Det blev det enda målet i perioden men i inledningen av den tredje lossnade för Osbys anfallsspel. Jormanainen fixade 1-3 efter 4,27 och i samma matchminut höll sig Björnsson framme och spädde på till 1-4.
– Hela laget gör det bra i den sista perioden. Vi spelar rejält och killarna hjälper varandra mycket bra. Johan Lantz i målet gör det bra och vi är mycket nöjda med att vända hem med tre poäng.

×