Annons

En av fyra fick fängelse för stöld

OSBY En månads fängelse för en av männen och villkorlig dom för de övriga tre. Det blev straffen för de fyra män som stått åtalade för stöld av bilbatterier och kylare på Osby Bildemontering.
Osby • Publicerad 2 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var på kvällen den 25 augusti som larmet på Osby Bildemontering gick. När polisen kom dit var fyra personer i full färd med att lasta in bilbatterier och kylare i bagaget på en bil.

I förhör erkände en av de fyra männen att de tog sig in på området och stulit bilbatterierna och kylarna och burit dem till platsen där de befann sig när polisen kom.

Annons

De övriga tre misstänkta nekade däremot till stöldanklagelserna och hävdade att godset stått utanför staketet och att de därför trodde att det inte var någon som ägde batterierna och kylarna. Männen sade sig heller inte ha varit innanför staketet till.

Tingsrätten skriver i sin dom att det är klarlagt att männen tillgripit bilbatterierna och kylarna på det sätt som en av männen förklarat, det har också stöd i det vittnesmål som ägaren till Osby Bildemontering lämnat om var de olika föremålen varit förvarade.

Tre av männen är inte tidigare dömda för brott och döms nu därför till villkorlig dom. Den fjärde mannen dömdes för knappt ett år sedan till villkorlig dom och dagsböter för stöld och döms därför till en månads fängelse.

Tingsrätten avslår samtidigt den målsägandes skadeståndskrav eftersom det inte presenterats någon utredning som visar varför bilbatterierna och kylarna inte längre har något ekonomiskt värde.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons