Mikael Kipowski arbetar som tillväxtchef i Hässleholm. Nu blir han utvecklingsdirektör i Helsingborg. Arkivbild

Kipowski raggad till toppjobb i Helsingborg

Hässleholm Mikael Kipowski byter Hässleholm mot Helsingborg där han tillträder som utvecklingsdirektör efter årsskiftet.

Han fick jobbet som tillväxtchef i Hässleholm för sju år sedan. Den gången drog han upp bopålarna i Malmö och drog till Göinge. Hans insatser här har rönt så stor uppmärksamhet att han blev tillfrågad om han ville ta det prestigefulla jobbet i storstaden Helsingborg.
– Jag tackade ja. Det är en utmaning. Helsingborg är en stor och spännande kommun med stark tillväxt och som ligger i framkant inom flera områden. Kommunen är en trendsättare och leder utvecklingen inom digitalisering, så det känns verkligen kul att få börja jobba där. Mina uppgifter blir ungefär desamma som jag har i Hässleholm inom trygghet, infrastruktur, näringslivsutveckling och samhällsplanering. Tjänsten har ett bredare innehåll i Helsingborg, berättar Mikael Kipowski.

Han är född i Lund, uppvuxen i Helsingborg och på Listerlandet i Blekinge. Därefter tillbringade han flera år i Malmö innan flyttlasset gick till Hässleholm. Här bor han med sin fru och barn och trivs förträffligt, understryker han.
Faktiskt så bra att han tänker fortsätta att vara folkbokförd i kommunen.
Efter nyår börjar han pendla till ”Sundets pärla”.
‑ Jag kan väl kalla mig för hässleholmare i dag vid sidan om skåning med ett stänk av bleking. Som tillväxtchef lever och andas jag Hässleholm varje dag. Det är jobbets natur och det är otroligt roligt.
Det har hänt mycket i kommunen sedan han tillträdde 2010.
– Jag tror på Hässleholm jättemycket och vet att den positiva utvecklingen fortsätter. Under snart tio år har vi haft en stark utveckling och vi har tagit fram mål för bostadsbyggande och ett näringslivsprogram.

Höghastighetsbanan blir av och med den ett stort drag i bostadsbyggandet de kommande decennierna. Skånetrafiken bygger en tågdepå i stan för service och underhåll av Öresundstågen. Det genererar ett hundratal nya jobb.
Optimismen är stor.
– Jag slutar precis när det börjar hända saker på allvar om allt det som jag tillsammans med mina kollegor har arbetat så mycket med för att förverkliga.
Nu startar rekryteringen till hans efterträdare.

×