Nazistledare frisläppt

Skåne Vinslövsbon och ledaren för Nordiska motståndsrörelsen Simon Lindberg har släppts av polisen i Göteborg.

Samtliga 23 personer som varit anhållna misstänkta för våldsamt upplopp i samband med NMR-demonstrationen har försatts på fri fot under måndagen. De är fortfarande misstänkta för brottet.

– Det kan konstateras att det finns ett omfattande filmmaterial från händelsen i helgen som betecknas som ett våldsamt upplopp, vilket medför att vi nu har en god bild över vad som har hänt. Under dagen har det hållits ytterligare förhör med de misstänkta och min bedömning är att det nu saknas särskilda häktningsskäl då de misstänkta inte, mot bakgrund av utredningsläget, bedöms kunna påverka eller försvåra utredningen. De har därför försatts på fri fot, men samtliga är fortsatt misstänkta för brottet, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ulrika Åberg i ett pressmeddelande.

Utredningen kommer att fortsätta med bland annat sammanställning av filmmaterial och övrigt utredningsmaterial och ytterligare förhör innan beslut kan tas i åtalsfrågan.

– Det kan inte uteslutas att ytterligare personer kan komma att misstänkas för brott i samband med händelsen, säger Ulrika Åberg.

Flera anmälningar om hets mot folkgrupp har inkommit till åklagare. Dessa hanteras i särskild ordning.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du åkt mycket tåg i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×