Tre tonåringar hetast i Röke

Sport • Publicerad 2 oktober 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Klara Jansson, Cajsa Engdahl och Frida Gustafsson signalerar för varsitt mål och tre poäng. Foto: Marika Höghäll

En gravid Anna Gunnarsson får ägna sig åt coachrollen i höst. Då trodde nog de flesta att starka offensiva kort som Marika Bengtsson och Sofia Eliasson skulle ta hand om målgörandet i premiären.

Men icke. Det var ungdomarna som klev fram i Qpoolen.

Efter en mållös första period spräckte Cajsa Engdahl målnollan efter 7,55 i andra perioden när hon snodde runt och skickade in bollen i bortre.

– Marika lägger fram den till mig och det var bara att skjuta, beskriver 18-åriga Engdahl.

Efter 15,53 utökade 19-åriga Frida Gustafsson på till 2–0 efter uppoffrande förarbete av Klara Jansson.

Cajsa och Frida är visserligen unga men har redan skaffat sig rutin bland seniorerna. Nytillskottet Klara Jansson är däremot helt grön i sammanhanget men visade upp en kaxig respektlöshet och hög arbetskapacitet.

Fem minuter in i tredje perioden trixade sig 16-åriga Jansson igenom och satte 3–0.

Spiken i kistan? Det trodde möjligen Röke – men inte Helsingborg som reducerade två gånger om och såg till att matchen fick en svettdrypande avslutning där hemmalaget kan tacka målvakten Emelie Persson för att de tre poängen stannade i Rökeland.

– Vi slappnade av och slarvade för mycket. Men det blev i alla fall tre poäng och det var det viktigaste, säger Cajsa Engdahl och får medhåll av sin tränare:

– Tre poäng är tre poäng. Om man ska hårdra det så borde vi ha avgjort tidigare, säger Rickard Träff.