Annons

Verktyg för 150 000 stals i verkstäder

LÖNSBODA Verktyg för sammanlagt cirka 150 000 stals i samband med två inbrott i verkstäder i Gisslaboda natten mellan lördag och söndag.
Osby • Publicerad 2 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

De senaste veckorna har det varit en rad inbrott i trakterna kring Osby, Lönsboda och Killeberg. Mellan klockan 22 i lördags kväll och klockan 07 i söndags morse utsattes två verkstäder i Gisslaboda för inbrott där verktyg till stora värden stals.

Vid det ena inbrottet bröts två dörrar till en hemmaverkstad upp och väl där inne stals verktyg som kapsåg, krysslaser, hylsnyckelsatser, sticksåg med mera. Gärningsmännen tog sig även i den målsägandes jobbil och stal även där verktyg.

Annons

– Det sammanlagda värdet på verktygen är 108 000 kronor, säger Magnus Linell som är inre befäl vid polisen i Ljungby.

Bara en liten bit från det inbrottet utsattes ytterligare en verkstad för inbrott, och tillvägagångssättet var ungefär det samma.

Gärningsmännen hade brutit upp slagporten till verkstaden och sedan tillgripit en rad verktyg. Enligt anmälan hade bland annat två cirkelsåg, ett sticksåg, två fräsmaskiner med mera stulits.

– Här uppger den målsägande att det stulna har ett värde av cirka 41 000 kronor. Så på de här två inbrotten är det verktyg för cirka 150 000 kronor som har stulits, säger Magnus Linell.

Polisen har inte några spår eller några misstänkta för inbrotten.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons