Från vänster: Jan Nyberg, Sten Andersson, Marina Nilsson, Lena Nordh, Sten Andersson. Seniordagen 2017 Granada, Lönsboda. FOTO: SUSANNE GÄRE

Populär seniordag på Granada

Lönsboda Uppslutningen var stor till Osby kommuns seniordag på Granada i Lönsboda under onsdagen. Många ville lära sig mer om kost, träning och hälsa.

Årets seniordag hade temat ”Alltid rätt ålder” och vände sig till dem som närmar sig pensionsåldern och till dem som har varit pensionärer ett tag. Fokus låg på sund livsstil, kost, träning och social samvaro.

Under dagen erbjöds flera föreläsningar bland annat ”Det ska vara gott att leva – kostens betydelse för en bättre hälsa”. Emma Nilsson, dietist på Osby kommun, talade om detta.
”Det ska göra ont!” var nästa punkt med föreläsare Niklas Blomkvist, massageterapeut.
Ann Jönsson från Naturhälsan i Göinge föredrog om ”Hälsa – en process hela livet”.

Bland utställarna fanns både bank, räddningstjänsten och PRO med flera andra. Dagen avslutades med en medborgardialog, med möjlighet att ställa frågor till några av kommunens politiker.
– Det här är femte gången vi ordnar en seniordag, säger Marina Nilsson, aktivitetssamordnare, och andra gången vi är på Granada. Syftet för oss är att få ut budskapet om vilka möjligheter som finns i kommunen och hur man som äldre kan hitta en balans i livet.
– Vi vill också erbjuda hjälp till äldre att hålla sig uppdaterade tekniskt. Tekniken ändrar sig så fort att det behövs teknisk support en gång om året.

I år hjälpte Vuxenskolan till att genomföra evenemanget.
Det var elever som utbildar sig till undersköterskor som samtidigt som de fick ta del av all kunskap stöttade med hjälpande händer.

Senaste nytt omOsby
×