Annons

Spän­nan­de val av ny par­ti­sek­re­te­ra­re (M)

Opinion Som ad­vo­kat har Gunnar Strömmer ställt sig på ”den li­lla män­ni­skans” sida mer än de flesta.
Opinion • Publicerad 4 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Gun­nar Ström­mer blir Mo­de­raternas nye par­ti­sek­re­te­ra­re. Den ny­li­gen ut­sedde An­ders Ed­holm får kliva till­ba­ka till rollen som bi­trädande.

Ström­mer var ord­fö­ran­de för Mo­de­rata ung­doms­för­bundet de sis­ta åren av 1990-ta­let. Han var en av de mer in­tres­santa och oför­ut­säg­bara i den rollen.

Annons

Där­för var det inte helt för­vånande att han läm­nade po­li­tiken med upp­draget 2000 och äg­nade sig åt ad­vo­kat­yr­ket. Han var med och bil­dade Cent­rum för rätt­visa som tagit sig an mån­ga per­soner som be­handlats fel av of­fent­liga myn­dig­heter och be­römde sig vid press­kon­fe­rensen av att ha stämt både röd­gröna och al­li­ans­kom­muner lik­som re­ger­ingar av oli­ka färg.

Som ad­vo­kat har han allt­så ställt sig på ”den li­lla män­ni­skans” sida mer än de flesta. Den in­ställningen har han nyt­ta av som par­ti­sek­re­te­ra­re. Det är en pro­fil som Mo­de­raterna be­höver stärka.

Den stämmer ock­så väl över­ens med Ulf Kris­ters­sons en­ga­ge­mang för möj­lig­heten att göra klass­re­sor, att ung­domar med för­äl­drar som har pro­blem ska kun­na ut­vecklas ef­ter sina egna för­ut­sätt­ningar.

To­bi­as Bill­ström kommer till­ba­ka från den näs­tan opo­li­tiska rollen som vice tal­man till att bli par­tiets grupp­le­da­re. Jes­si­ca Pol­fjärd, som var Anna Kin­berg Batras för­tro­gna grupp­le­da­re, blir istäl­let ar­bets­mark­nads­po­li­tisk ta­les­per­son.

Vem som blir ny vice tal­man av­slöjades inte. Ett gott val skul­le vara den ti­digare sid­steppade Bea­tri­ce Ask.

Yng­ve Su­nes­son

Yngve Sunesson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons