Nye tränaren Johan Sandmark och Glimmas lagkapten Oscar Alricsson ser fram emot seriestarten. Foto: TOMAS GUSTAVSSON
Jani Palmroos fyller 40 under säsongen. Foto: TOMAS GUSTAVSSON

Alltrean och kval är målen för Glimma

Fler som jobbar inom klubben, bredare spelartrupp och en ny tränare med nya idéer.
Det andas optimism inom Glimma HK som inleder division 3-spelet borta mot Halmstad Ravens på söndag.

– Lite nya tankar som kanske inte sitter där riktigt förrän till jul – men vi är ändå så förberedda som det är möjligt inför premiären, säger Johan Sandmark, 40, med lång tränarerfarenhet och bland annat division ett-förflutet i Kristianstads IK och Mörrum.
När Glimma HK anställde Sandmark och assisterande Fredrik Arvidsson för att efterträda Martin Nilsson och Jens Blennborn gav man också klartecken för ett sportsligt lyft inom klubben.

– Måste berömma föreningen för att man verkligen försökt höja sig på alla nivåer, säger Sandmark som också fått se en tillströmning av spelare som det var länge sedan man såg i klubben.
– I genrepet mot Lenhovda hade vi fyra fulla femmor och ändå saknade vi ett par spelare.
Börjar man bakifrån har man seriens mest rutinerade målvakt i Jani Palmroos, snart 40, som kompletteras med förre utespelaren(!) Olof Brandting.
– Palmroos är ju härlig med sin lite gammaldags spelstil och framför allt räddar han ju puckar, skrattar Johan Sandmark medan Palmroos själv ser fram mot säsongen.
– Så länge det är kul tänker jag hänga med, förklarar han.

Backsidan har breddats ordentligt från att bara varit en kvartett till att bli åtta konkurrerande backar.
– Alexander Sjödin, Oscar Eliasson, Peter Fransson har ju alla spelat högre upp och sedan har vi fått en riktigt bra kille född 00 från Tyringe, säger Johan Sandmark och pekar på Felix Hesselbom som ju också spelade en del med Osby i Hockeytvåan förra säsongen. Därifrån kommer även Oskar Johansson.

– Mitt krav var att vi gjorde en del förändringar i den gamla truppen och det tycker jag att vi lyckats med, förklarar Johan Sandmark.
Hur ser du på sjulagsserien som ni skall spela i?
– Vet inte riktigt vad jag skall tycka men känslan är att det nog kan bli fyra eller fem lag som på allvar kommer att slåss om platserna i Alltrean, säger Glimmacoachen.

Och ni själva?
– Vi skall definitivt vara med i det gänget, menar Sandmark men har ytterligare mål för säsongen:
– Vi vill ju dessutom kunna vara med och nosa på kvalet mot tvåan till våren!

×