Annons

Vinslövs HK:s flickor överraskade på USM

Sport Josefin Martinssons ”problemlösarflickor” har fått en inbjudan till prestigefyllda Norden Cup.
Sport • Publicerad 5 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Steg 1 i USM blev en enda lång eriksgata för Vinslövs HK. I första matchen mot Halmstad tog VHK en komfortabel seger med 20–11 och följde upp med 18–12 mot Malmö. Därefter kördes Anderstorp över med hela 21–2 innan det var dags för gruppfinal mot RP Linköping som också hade vunnit alla sina matcher.

– Vi vann med 20–13 och så bra har flickorna aldrig spelat, säger Josefin Martinsson som tränar laget och har Dragan Mihailovic och Håkan Jönsson vid sin sida.

Annons

Dragan Mihailovic är lika överväldigad.

– Tjejerna har gjort en bragd. Jag trodde att jag var expert på handboll men jag kan slänga mig i sjön, säger Dragan Mihailovic som är imponerad över takterna tjejerna visade i Anderstorp.

– Var de plockar det ifrån vet jag inte, skrattar Mihailovic och skakar på huvudet.

– Tjejerna är grymma. De är kanske inga bolltrollare men tränar som galningar. De är sammansvetsade som lag men också duktiga som individer. Och de är vinnarskallar ända ut i fingerspetsarna. Jag har aldrig varit med om maken, säger den mångårige vänsternian i IFK Kristianstad.

Efter krossen i Anderstorp kan VHK börja förbereda sig inför steg 3 (spelplats är ännu inte bestämd).

– Otroligt häftigt att vi tog oss direkt till steg 3. Dessutom har vi bara en 03:a i laget så det är ett gäng 04:or som har gjort den här prestationen, berättar Josefin Martinsson.

– Vår tid är egentligen nästa år. Vi spelar SM för att få en erfarenhet, vi spelar socialt utan toppning. Vi körde runt på alla flickorna och det funkade hur bra som helst.

VHK-tjejernas framfart på handbollsplanen har inte gått obemärkt förbi. De har nämligen bjudits in att spela Norden Cup som är inofficiellt nordiskt mästerskap för klubblag.

– Vad jag vet har bara ett lag från Vinslövs HK varit med där tidigare och det är P92. Det är ju ett tag sedan, säger Martinsson.

En fin fjäder i hatten för spelare och ledare i Vinslöv. Det finns dock lite smolk i glädjebägaren.

Annons

– Vi har en tjej i laget som är född 03 men hon får tyvärr inte vara med i Norden Cup, säger Mihailovic.

Enbart spelare födda 2004 får spela turneringen. Inga dispenser medges.

– Det är 04:or, punkt slut. Lova tillhör vårt lag och är en riktigt duktig målvakt så denna byråkrati slår hårt. Vi försöker behålla tjejerna från bygden här i Vinslöv och Lova har ju inget annat lag att spela med så det känns väldigt tråkigt, säger Dragan.

Norden Cup avgörs i mellandagarna i Göteborg medan steg 3 spelas 20–21 januari 2018.

Fotnot. Vinslövs HK:s pojkar 18-lag får göra ett nytt försök i steg 2 efter tre förluster i steg 1 som avgjordes i Nyköping. Steg 2 spelas i Vinslöv 11–12 november.

bild 1/2
Josefin Martinsson är tränare för Vinslövs flickor 03/04.
Foto: Marika Höghäll
Vinslövs HK:s 04-lag kom sjua i Göteborg.
Josefin Martinsson är tränare för Vinslövs flickor 03/04.
Foto: Marika Höghäll
Vinslövs HK:s 04-lag kom sjua i Göteborg.
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons