Annons

Cirkus ”Gaz” på Österås

Sport Bollbohemen ska hjälpa Hässleholms IF upp i ettan.
Sport • Publicerad 6 oktober 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
En lirare är tillbaka på Österås IP. Offensiva jokern Gazmend Xhemajli plockas in i HIF en vecka före premiären. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
En lirare är tillbaka på Österås IP. Offensiva jokern Gazmend Xhemajli plockas in i HIF en vecka före premiären. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Han är lika karismatisk, svårfångad och underhållande som intervjuperson som fotbollsspelare. Det är inte helt enkelt att hänga med i svängarna när Gazmend Xhemajli tar fart. Men det är det å andra sidan inte för motståndarbackarna heller.

”Gaz” är väl medveten om sina förtjänster där en bollbehandling ”to die for” är hans främsta signum på planen. Han är också ödmjukt reflekterande över hur mycket han har haft gratis tack vare den där magnifika tekniken som hade kunnat ta honom hur långt som helst.

Annons

28-åringen gör avtryck på planen men håller (lite) lägre profil utanför.

En tränares mardröm och en tränares våta dröm – i en och samma person. För vad ska man ta sig till med en briljant spelare som ibland dyker upp på träningarna efter behag?

Annons

Men nu kan man väl nästan kalla dig en 90-minutersspelare (”Gaz” spelade 88 senast mot Vimmerby och hängde in en frispark)?

Hur ser du på läget inför de sista matcherna?

Blir det tokoffensiv för att hämta in mål?

Matchen mot Lindsdal?

Annons

Och hur är det egentligen med mössan – är den en estetisk detalj eller är du helt enkelt frusen om öronen?

Fakta:

Namn: Gazmend Xhemajli.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons