IFK säkrade kontraktet

IFK Hässleholm spelar division 2-fotboll även nästa år. Det står klart efter 1–1 borta mot Berga.

– Vi har gjort en väldigt stark höst, killarna har visat en fantastisk inställning och trott på vår spelidé, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson som samtidigt passar på att hylla klubbledningen, som inte fick panik efter den tunga våren.
– Styrelsen har stått bakom oss och trott på oss och det har gett resultat. Vi har verkligen kämpat och gjort det här tillsammans i klubben. Det är inte många tränare som får chansen att vända trenden efter elva förluster på våren.

Matchen mot Berga försenades något på grund av planstrul. Domaren underkände planen (vattenskadad) som det var tänkt att spela på timmen före match och en ny matcharena fick skakas fram.
– Jag tycker vi hanterar det bra och är taggade när matchen börjar, säger Daniel Nilsson.
Efter sju minuter gjorde dock Berga 1–0 aningen slumpartat och IFK fick inte igång sitt spel inledningsvis.
– Men i slutet av första halvlek tar vi över och vi hade en positiv känsla i paus. Samtidigt var det blött och tungt och Berga är tunga att möta. Det blev mer krig än skönspel.
IFK:s kvittering svarade Danny Gunnarsson för när han nickade in Karim Al-Asis hörna.
IFK hade sedan kunnat göra ytterligare mål – Tommy Filipovic, Waed Shaif, Mohamed Hamdan och Karim Al-Asi hade alla bra chanser – men å andra sidan tryckte Berga stundtals på rätt bra och Alexander Nilsson i IFK-målet fick bland annat göra en drömräddning uppe i krysset i slutet.

Det var extra dystra miner i Berga efter matchen, eftersom hemmalaget vid seger hade haft chansen att knipa en kvalplats uppåt när nu både HIF och Lund förlorade.
För IFK blev det en ganska behaglig resa hem från Kalmar med ett säkrat division 2-kontrakt i bagaget.

Skönt att inte ha kniven på strupen i sista matchen?
– Vi har haft kniven på strupen i väldigt många matcher och tvingats prestera i varje match och det har vi klarat av, säger Daniel Nilsson.

×