Clara Markstedt spelade senast mot Linköping den 25 juni där hon fick kliva av efter tio minuter. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Markstedt är tillbaka i sexpoängsmatchen

Clara Markstedt har inte spelat match sedan den 25 juni. En knäskada är största boven i dramat – men hon har även brutit handen.
I dag är den offensiva murbräckan tillbaka i Vittsjö som tar emot Kopparbergs/Göteborg i en sexpoängsmatch.

Redan i februari åkte Clara Markstedt på en knäskada som tvingade henne till operation.
– När jag väl kom tillbaka pressade jag det lite för mycket när jag borde ha tagit det lugnt. Så vek det sig och det blev ben mot ben inne i knät, berättar Clara Markstedt som haft en inflammation och ett stort skelettblåmärke i knät.
– Det har jag dragits med sedan i juni, säger Markstedt som utgick redan efter tio minuter i hemmamötet med Linköping.

Tre månaders rehab senare gör 28-åringen efterlängtad comeback.
– Jag är redo för ett inhopp. Jag har ju inte varit i full träning så länge men det känns bra.
Clara Markstedt är egentligen inte helt hundra. Hon har brutit handen på ett lite märkligt sätt.
– Det låter väldigt dumt men det var en olyckshändelse när jag skulle hälsa på en hund som var väldigt glad.
Handen stöttas av en specialskena som domaren måste godkänna.
Kopparbergs/Göteborg kommer till Vittsjö Idrottspark i desperat poängbehov. Samtidigt har Vittsjö läge att skapa en stadig lucka ner till lagen under nedflyttningsstrecket.

– En viktig match. Att de ligger där de ligger gör det inte till en enklare match, snarare en svårare. De spelar för att bli kvar i damallsvenskan och då spelar man med mycket hjärta, konstaterar Clara som har matchplanen klar:
– Det rent taktiska vet nog alla. Sedan gäller det att alla ger hundra procent och sliter för varandra. Så har det varit i de matcher där vi har gjort det bra.
– Det ska bli väldigt roligt. Det är en match vi bör vinna och som vi kan vinna. Och för egen del ska det bli jättekul att få vara tillbaka i truppen igen.

Göteborg har haft en kämpig säsong och parkerar under nedflyttningsstrecket. I laget finns landslagsspelare som Elin Rubensson och Pauline Hammarlund.
– De har duktiga spelare på de flesta positioner, för att inte säga alla, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson och pekar på vikten av att sätta försvarsspelet.
– Vi har en minusmålskillnad på tre. Jag tror inte att vi har haft plusmålskillnad något år när vi har gått ur serien – det kan ju vara en målsättning.

×