Annons

Markstedt är tillbaka i sexpoängsmatchen

Sport • Publicerad 7 oktober 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Clara Markstedt spelade senast mot Linköping den 25 juni där hon fick kliva av efter tio minuter.              Foto:  JÖRGEN JOHANSSON
Clara Markstedt spelade senast mot Linköping den 25 juni där hon fick kliva av efter tio minuter. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Redan i februari åkte Clara Markstedt på en knäskada som tvingade henne till operation.

– När jag väl kom tillbaka pressade jag det lite för mycket när jag borde ha tagit det lugnt. Så vek det sig och det blev ben mot ben inne i knät, berättar Clara Markstedt som haft en inflammation och ett stort skelettblåmärke i knät.

Annons

– Det har jag dragits med sedan i juni, säger Markstedt som utgick redan efter tio minuter i hemmamötet med Linköping.

Tre månaders rehab senare gör 28-åringen efterlängtad comeback.

– Jag är redo för ett inhopp. Jag har ju inte varit i full träning så länge men det känns bra.

Clara Markstedt är egentligen inte helt hundra. Hon har brutit handen på ett lite märkligt sätt.

– Det låter väldigt dumt men det var en olyckshändelse när jag skulle hälsa på en hund som var väldigt glad.

Handen stöttas av en specialskena som domaren måste godkänna.

Kopparbergs/Göteborg kommer till Vittsjö Idrottspark i desperat poängbehov. Samtidigt har Vittsjö läge att skapa en stadig lucka ner till lagen under nedflyttningsstrecket.

– En viktig match. Att de ligger där de ligger gör det inte till en enklare match, snarare en svårare. De spelar för att bli kvar i damallsvenskan och då spelar man med mycket hjärta, konstaterar Clara som har matchplanen klar:

– Det rent taktiska vet nog alla. Sedan gäller det att alla ger hundra procent och sliter för varandra. Så har det varit i de matcher där vi har gjort det bra.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är en match vi bör vinna och som vi kan vinna. Och för egen del ska det bli jättekul att få vara tillbaka i truppen igen.

Annons

Göteborg har haft en kämpig säsong och parkerar under nedflyttningsstrecket. I laget finns landslagsspelare som Elin Rubensson och Pauline Hammarlund.

– De har duktiga spelare på de flesta positioner, för att inte säga alla, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson och pekar på vikten av att sätta försvarsspelet.

– Vi har en minusmålskillnad på tre. Jag tror inte att vi har haft plusmålskillnad något år när vi har gått ur serien – det kan ju vara en målsättning.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons