Annons

Låtsades vara polis – och försökte stjäla släp

KNISLINGE Mannen som i lördags kväll försökte stjäla ett släp på en mack i Knislinge nöjde sig inte med stöldförsöket. Han ska även ha utgett sig för att vara polis och är nu misstänkt för en rad brott – inklusive föregivande av allmän ställning.
Östra Göinge • Publicerad 9 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I gårdagens tidning rapporterade Norra Skåne om mannen som natten mellan lördag och söndag försökte stjäla ett släp på Preems parkering i Knislinge. Ett vittne såg honom försöka stjäla släpet och han lämnade platsen med oförrättat ärende. Vittnet som sett honom försöka ta släpet följde dock efter och polisen kunde lokalisera och stoppa gärningsmannen, som ska vara känd av polisen sedan tidigare.

Mannen greps och det visade sig att han var berusad och saknade körkort samt hade stulna registreringsskyltar på bilen. Han är misstänkt för stöldförsök, grov olovlig körning, grovt rattfylleri – och föregivande av allmän ställning.

Annons

Det sistnämnda beror på att han före stöldförsöket ska ha hävdat att han var polis. Han ska på mackens parkering kört fram till två bilister och hävdat att han kom från Rikspolisstyrelsen och krävt att de två personerna uppgav sina personnummer. Han ska även ha sagt att det var förbjudet att parkera på platsen.

Sen ringde han ett samtal och uppgav målsägandes personnummer i telefonen.

De båda personerna upplevde situationen som obehaglig och en polisanmälan har upprättats.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons