Annons

Kommunen ändrar tider till det bättre

Osby Kommunen går till reträtt och i morgon börjar nya rutiner gälla för de barn som fått sina skolbuss- och väntetider försämrade sedan höstterminens början.
Osby • Publicerad 10 oktober 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Enligt de nya tiderna för skolskjutsen, som träder i kraft idag, tisdag, får barnen kortare restid till skolan och mindre väntetid tills skolan börjar på morgonen.                                                                                                                                        FOTO: PETER PAULSSON/ARKIV
Enligt de nya tiderna för skolskjutsen, som träder i kraft idag, tisdag, får barnen kortare restid till skolan och mindre väntetid tills skolan börjar på morgonen. FOTO: PETER PAULSSON/ARKIV

– Vi har tagit till oss av synpunkterna och gjort om rutten till Lönsboda, säger Mia Johansson, chef för Barn- och skolförvaltningen.

För två veckor sedan fick hon av Barn- och skolnämnden i uppdrag att se över organisationen och lägga fram en bättre lösning för transporten till Örkenedsskolan i synnerhet.

Annons

Tina Johansson, skolskjutssamordnare, har tillsammans med bussentreprenören, sett över rutinerna och de föreslår att en ny minibuss sätts in.

Det innebär att barnen inte behöver vänta i skolan i 50 minuter innan skolan börjar. De barn det här gäller har från höstterminens början fått åka hemifrån klockan 07.00 för att anlända till skolan 07.40 och vänta i skolan till den börjar 08.30.

Anledningen till att vi använder minibussar är praktisk, det handlar om framkomlighet och möjlighet att kunna vända på små vägar, som inte är tillräckligt breda för en stor buss ska kunna vända.

Klagomål har även framförts på att väntetiden för hemfärden är för lång, men Mia Johansson hävdar att om skolan slutar kl 14.00 och bussen går 14.10 så behövs de tio minuterna som transportsträcka för barnen att ta sig till bussen.

Även tillstånden för de nya hållplatserna har setts över efter kritik om vild skyltning.

Annons

Trafikverket kanske kräver in ytterligare information men Tina Johansson intygar att hon haft en bra dialog med Trafikverket och inga skyltar har behövts tas ner.

För de barn som fått längre att gå till skolbussen har inget förändrats. Politikerna väntar med att göra en sammanställning och utvärdering före årsskiftet. Först därefter kommer eventuella beslut om förändringar av avståndet till skolbusshållplatserna tas.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons