Ingrid Sigvardsson på Tyger & Pinaler. ARKIVBILD

Snart slår hon igen sin butik

SIBBHULT Slutet närmar sig för Tyger & Pinaler i Sibbhult.
Utförsäljning pågår och efter jul slår butiken igen.

Ingrid Sigvardsson, som äger och driver butiken, har fyllt 65 och bestämt sig för att gå i pension.
– Så nu säljer vi ut sortimentet, vi kör fram till jul, säger hon.

Det är 23 år sedan hon drog igång verksamheten. De första sju åren hade hon affären hemma, men när den gamla Konsumlokalen vid torget i Sibbhult blev ledig slog hon till och köpte den. Lokalen renoverades och sedan 2001 har hon drivit butiken mitt i byn.

Hur känns det att sluta?
– Det känns jättebra, det känns som helt rätt beslut. Jag kommer att sakna kunderna och leverantörerna, sakna den sociala biten. Det händer ju alltid något nytt, man träffar hela tiden nya människor och det har varit väldigt roligt. Men jag kommer inte att sakna alla tunga lyft, säger Ingrid Sigvardsson.

En del problem med hälsan spelade in när Ingrid tog beslutet.
– Nu ska jag ta hand om hälsan. Och så har jag ett hem att sköta och så har jag Lions (Ingrid är president i den lokala Lionsföreningen) och min man har ett företag där jag hjälper till och jag ska ägna mig åt vänner och bekanta. Så jag kommer inte att vara sysslolös, säger Ingrid.

×