Fälldes till marken och misshandlades

LÖNSBODA Två pojkar och en flicka misstänks för att ha misshandlat en pojke i Lönsboda.
Trion ska ha fällt pojken till marken och sedan slagit och sparkat honom när han låg ner.

De tre misstänkta personerna – en flicka född 2001, en pojke född 2001 och en pojke född 2000 – ska enligt stämningsansökan som har lämnats in till Hässleholms tingsrätt ha gett sig på pojken vid parken bakom macken i Lönsboda. Misshandeln skedde i juni i år.
En av de misstänkta pojkarna fällde offret till marken och när han låg ner utdelade trion flera slag och sparkar mot hans huvud och kropp.

Enligt stämningsansökan bör brottets bedömas som grovt.
Detta eftersom de ”har visat särskild hänsynslöshet” genom att fortsätta misshandeln ”med sparkar eller slag och stampningar mot hans huvud” även efter att offret hade fallit till marken och ”legat försvarslös”. Alla tre är misstänkta för grov misshandel.
Pojken född 2001 är även misstänkt för övergrepp i rättssak, eftersom han efter misshandeln ska ha varnat den misshandlade pojken för att berätta för polisen. Den misstänkte pojken ska ha hotat att skada offret ytterligare om han vände sig till polisen.

I andra hand yrkas på att pojken född 2001 ska dömas för olaga hot, eftersom han gjorde uttalanden med innebörden att skada offret och att hotet var sådant att offret kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Samma pojke som ska ha hotat offret är även misstänkt för skadegörelse.
Enligt stämningsansökan sparkade han på en personbil så att det blev skador till en kostnad av knappt 6 000 kronor på bilen. Skadegörelsen inträffade i Osby ett par dagar före misshandeln i Lönsboda.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Spelar du på tips och trav regelbundet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×