Musikakuten på Markan

Det lär bli livat med Hålla Låda

Hässleholm På lördag blir det för tredje året i rad hålligång på Hässleholms stadsbibliotek när biblioteksfestivalen Hålla Låda arrangeras.
– Det är lite roligt för att folk som varit där tidigare har frågat om det blir något i år igen. Det känns som ett uppskattat inslag, säger Patrik Nilsson från Studiefrämjandet.

Upplägget för årets upplaga är något tudelad. Med start klockan 11 är programmet mer praktiskt inriktat för att till kvällskvisten övergå till musikalisk inriktning.
Mellan 13-15 kommer till exempel Bro bro breja att bjuda på vaggvisor från olika delar av världen där deltagarna både lyssnar och medverkar. Dessförinnan under förmiddagen blir det filmvisning i Sagorummet och skaparbibbla på andra våningen.
Från och med klockan 14 bjuder personal från Markan in till att testa på brädspelet Timeline.
– Det är jätteroligt, säger Patrik Nilsson.
Efter halv fyra blir det livemusik.
– Det blir lite blandad kompott. Bland annat har vi två rockband som kör med full sättning, men också lite mer lågmälda och akustiska inslag.
Kvällen kröns av att Cameron Jai, som ifjol deltog i tv-programmet Idol, spelar. Dessförinnan spelar till exempel funk/rocktrion Taste Good! från Kristianstad och bandet Gårdagen.

Det sistanämnda kan nog bjuda på en del bekanta ansikten för en del hässleholmare.
– Gårdagen är ett gäng unga musiker som var gatumusikanter i Hässleholm under sommaren. Nu har de fått lite mer tid på sig och är oerhört talangfulla, tipsar Patrik Nilsson.
Rockkonserter i ett bibliotek kan vid första anblick tänkas te sig något udda. Men vissa fördelar kan faktiskt uppstå.
– Där finns en fantastisk akustik, böckerna äter upp lite av dissonansen som det annars kan bli. Det blir en häftig atmosfär.

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×