Marcus Norell. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Kallinge Ronneby-Tyringe 6-0

Kallinge Ronneby är knappast Tyringes favoritmotståndare den här hösten. Tredje raka förlusten mot Blekingelaget – två i träningsspelet – kom på onsdagskvällen men Tyringecoachen Marcus Norell var ändå inte helt missnöjd.

– Nej, kan låta konstigt men ändå ett litet steg framåt på flera sätt, förklarade Tyringecoachen vars lag kom till spel utan backen Christoffer Rasch och forwarden Belmin Mesanovic. Rasch som åkt på mycoplasma-bakterier och går på antibiotika och Mesanovic som låg nerbäddad i en kraftig förkylning.
– Klart att vi saknar Rasch på backsidan men nu hade vi ju kvar Panternlånet Hugo Danielsson och denne fick mycket speltid, sa Norell.
Kallinge, som efter onsdagsomgången leder serien, kom i vanlig ordning ut starkt i matchen och redan efter 1.42 hade förre Tyringespelaren (släkten är värst!) Sebastian Magnusson förpassat pucken bakom Emil Hedman.
– Tycker ändå att vi står upp bra där och grejar dessutom ett boxplay men sedan får man erkänna att Kallinges 2–0 mitt i perioden var ett riktigt snyggt mål, förklarade Norell.
– Det är ett skridskostarkt lag.
I den andra perioden åkte Tyringe på hela sex utvisningar och via två powerplay-mål gick man fram till tunga 4–0.
– Det blir lite gnälligt hos oss. Bland annat eftersom sekretariatet hade problem med klockan som inte stannades vid flera tillfällen och då blev det tyvärr fokus på lite fel saker, berättade Tyringecoachen.
– Tycker ändå att vi är lite på gång i den andra perioden även om vår skottstatistik där (3!) ju säger något annat.
Slutperioden blev avslagen och Oscar Malm, förra säsongen i par med Tex Williamsson i Pantern, kunde hålla nollan.
– Vi skapar en del mer eller mindre bra chanser men gör inga mål medan Kallinge är vassa och ofta sätter sina chanser, ansåg Tyringecoachen.
Efter förlusten ligger Tyringe kvar på tionde plats i serietabellen men med Helsingborg och HA74 bakom sig. Placeringen och poängen före innehas av Hanhals från Kungsbacka som kommer på besök till Tyrs Hov på söndag.
– Då hoppas vi ha alla killar friska och att vi kan göra en bra hemmamatch, förklarade Marcus Norell.

×