Den 19 februari i år spelade Simon Ericsson sin sista A-lagsmatch för Tyringe och gjorde 5–2-målet i segermatchen (6-5) i Tyrs Hov. Nu är det Malmö Redhawks som gäller och där han han hunnit spela både i J20 och A-laget. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Ericsson fick göra debut i Europaspelet

Alla vägar är bra – utom de dåliga!
Något som passar väl in på Tyringekillen Simon Ericsson som i veckan fick göra tävlingsdebut i Malmö Redhawks när laget tog sig vidare i Europa-spelet.

– Fantastiskt kul att få vara med och bara att träna med A-laget är en upplevelse som man njuter av, säger Simon Ericsson, 19.
– Kul att höra snacket i omklädningsrummet och se exempelvis vad A-lags-killarna gör efter träningarna.
Redan under försäsongen och i träningsmatcherna var också Ericsson och uppe och provade i Redhawks A-lag.
Det var i somras som backtalangen Simon Ericsson, efter fyra säsonger med Tyringes A-lag i tvåan och ettan, erbjöds kontrakt med Malmö Redhawks J20-lag.

Normalt brukar lovande hockeyspelare börja med juniorhockey och sedan lotsas in på någon seniornivå. För Tyringeprodukten blev det precis tvärt om.
– Ja, faktiskt har det ju blivit så, säger Simon Ericsson men erkänner också att det varit en spelmässigt annorlunda omställning.
– Jo, det är visserligen fart och fläkt i J20 men inte så strukturerat och det kanske inte passat mig jättebra.

Dessutom började Malmösejouren riktigt illa för Ericsson som bröt benet någon av de sista skoldagarna på hemmaplan.
– En olyckshändelse när vi skojade i skolan och jag fick en kompis över mig så illa att det slutade med sex veckors gips, berättar han.
– En fördel, om det fanns någon sådan, var att jag fick träna överkroppen desto mer och la på mig några extra, positiva kilon.

Väl på plats i Malmö, och lägenheten inte långt från isstadion, blev det dock en kanonstart för Tyringe-backen och snart utsågs han dessutom till lagkapten i J20-laget.
– Klart att det var en ära att få den uppgiften i en klubb som Malmö. Jag hade ju lite erfarenhet från tiden i Tyringe och dessutom är jag ganska trygg i min själv så det var bara kul, säger Simon Ericsson.
För Redhawks J20-lag har hösten hittills varit ”sådär”.
Just i dagsläget, och efter ett dussin matcher, är laget inblandat i en hård kamp att ta sig till Topp tio-serien efter jul.
– Vi ligger just runt strecket och är inte nöjda med vad vi presterat, menar Simon Ericsson.
– Men absolut att vi skall ha kapacitet att kunna ta oss dit.

Och hur trivs du med hockeylivet just nu?
– Fantastiskt bra – jag trivs i Malmö som är en kanonstad och jag trivs förstås med laget, säger han.
– Kul också att ha många lagkompisar i samma ålder och som liksom jag satsar allt på att utvecklas inom hockeyn.

Hur mycket tränar ni i J20?
– Ofta tre pass per dag – två på is och sedan gym eller annat.

Vad gör du mer än spelar och tränar hockey?
– Har jobbat lite när det passat men annars blir det mycket att hänga med kompisar när vi är lediga, säger Simon Ericsson som alltså tagit sig en något annorlunda väg till elithockeyn.

×