Wizex.

Fortsätter sin resa i folkparkens tjänst

Osby Wizex förknippas starkt med en dansande publik, men nu kan även sittande publik ta del av deras musik.

Wizex förknippas starkt med en dansande publik, men nu kan även sittande publik ta del av deras musik.

Det var i samband med Wizex 40-årsjubileum som tanken på en föreställning för en sittande publik föddes. I föreställning skulle den Svenska Folkparken stå i fokus.
Wizex firade 40 år på scenen 2013 och släppte då jubileumsskivan ”40 år i Folkparkens tjänst”. Året efter fick de stående ovationer när de bjöd hemmapubliken i Osby på en nostalgiresa från 40-talet fram till nutid.

Nu fortsätter musikresan som går under rubriken ”I Folkparkens tjänst” åter genom Osby för att gå vidare till Bromölla, Eslöv och Markaryd.
– Vi startar resan på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat, berättar bandets kapellmästare Eric Iversen.

Resan innebär även en tillbakablick på Wizex egen karriär.
– Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka, fortsätter Eric Iversen.
Anna Sköld, som är sångerska i Wizex, berättar att det var en stor omställning att gå från att spela för en dansande publik till att ha en salong med sittande publik framför sig.
– Visst var vi nervösa men upptäckte snabbt att det var något som passade oss, säger hon. Äntligen får vi leva ut den ”showådra” vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Detta ger mersmak.
I julas turnerade Wizex runt i södra Sverige med sin julshow och nyligen släppte de sitt 28:e studioalbum med titeln ”Game Set & Match”. Skivan innehåller låtar från kända låtskrivare som bland annat Lasse Holm och Camilla Läckberg.
– Vi är också stolta över att hälften av låtarna är våra egna, säger Eric Iversen.
Planen är att fortsätta norrut i Sverige med showen. Att inte bara underhålla en dansande publik utan även alla de människor som fortfarande har dansskorna i garderoben

Wizex förknippas starkt med en dansande publik, men nu kan även sittande publik ta del av deras musik.

Senaste nytt omOsby
×