Monica Dominique, Jan Allan, Svante Thuresson, Lars Olofsson, Tina Ahlin, Peter Dalle och Tommy Körberg musicerar vid Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Owe Thörnqvist och Berit Gullberg anländer till Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Anders "Adde" Malmberg och Per Svensson anländer till Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Anne Otto och Claes Eriksson anländer till Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Claire Wikholm anländer till Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Olof Buckard och Klas Östergren anländer till Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Här tar vännerna farväl av Hans Alfredson

Personligt Under fredagen begravdes den folkkäre skådespelaren, regissören och komikern Hasse Alfredsson i Heliga Korsets Kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.

Hans Alfredson avled den 10 september på Danderyds sjukhus, 86 år gammal.

På fredagen samlades Hans Alfredsons familj och vänner för att ta farväl vid en begravningsceremoni fylld av musik. Enligt Aftonbladet medverkade musiker som stod Hans Alfredson nära – sångaren Tommy Körberg, pianisten och kompositören Monica Dominique, musikern Jan Allan, pianisten och sångaren Tina Ahlin och jazzmusikern Svante Thuresson med flera.
– Det är inga sorgesamma saker. Det ville han inte ha. Det kommer bli mycket musik. Det kommer inte bli någon defilering som tar timmar. Vi vet vilka färger vi ska måla i så att säga. Glada färger! Man måste vara glad, sa Tommy Körberg till Nöjesbladet inför begravningen.

Enligt SVT:s Kulturnyheterna rådde det en stillsam stämning vid Heliga Korsets kapell vid Skogskyrkogården inför begravningen på fredagsförmiddagen.
Efter hand samlades begravningsgästerna och på plats fanns, förutom de ovan nämnda musikerna, bland andra Peter Dalle, Claire Wikholm, Grynet Molvig, Lill Lindfors, Adde Malmberg, Owe Thörnqvist, Marie-Louise Ekman, Klas Östergren, Sveriges Radios vd Cilla Benkö och Sveriges Televisions vd Hanna Stjärne.
– Jag är sorgsen. Jag tycker det är lite märkligt. Halva mitt liv av glädje går i graven. Det finns ingen och kommer aldrig finnas någon som Hasse och Tage. En stor bit av Sverige har ramlat bort, sade Claire Wikholm till Aftonbladet innan hon gick in i kapellet.

Enligt SVT:s Kulturnyheterna varade ceremonin i ungefär en timme och några av de visor som framfördes var True Love av Cole Porter och Öl som är skriven av Hans Alfredson och Tage Danielsson 1970. Den sista visan var Hur glad får man va? som är skriven av Hans Alfredson, Tina Ahlin och Peter Dalle.
Hans Alfredson begravdes på parhästen och vännen Tage Danielssons dödsdag. På hans gravsten ska det stå ”Log och dog”.

×