Annons

HIF vann – till ingen nytta

Sport Hässleholms IF gjorde sitt i bortamötet med Österlen och vann i Skillinge med 2–0, halvtid 1–0.
Sport • Publicerad 14 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholms IF gjorde sitt i bortamötet med Österlen och vann i Skillinge med 2–0, halvtid 1–0. Men eftersom Lunds BK vände 0–1 till seger 3–1 under matchen sista 20 minuter blir det ändå ”Krubban” som får kvalspela mot division ett.

– Det är klart att vi inte förlorade kvalchansen idag men ändå såg det ju bra ut länge, menade HIF:s tränare Christian Carlsson.

Annons

– Men samtidigt är jag stolt över killarna som ändå går ut och samlar den energi som behövs för att vinna idag.

För IFK Hässleholm blev det förlust i sista matchen, 2–3 mot Kvarnby på en regntung matta på Österås.

IFK tog ledningen två gånger i matcher, 1–0 genom Tommy Filipovics nick i 40:e och 2–1 när Karim Al-Asis hörna styrdes i mål via en Kvarnbyförsvarare. Men Kvarnby kvitterade på nick efter hörna och gjorde även ett segermål i 84:e minuten efter ett misstag av en hemmaförsvarare.

Därmed säkrade Kvarnby kontraktet – samtidigt som de passerade IFK i tabellen.

– Matchen gick inte som vi ville men jag tycker att vi spelade bra, mestadels. Vi radade upp chanser i första och i andra spelade vi riktigt bra fotboll men släppte till för enkla mål på fasta, så är det, säger Philip Bengtsson som var tillbaka på högerbacken i IFK.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons